Directorii scolilor sucevene au preferat sa foloseasca pentru cheltuieli materiale, banii alocati de la bugetul local


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că din sumele alocate prin bugetul local şcolilor din judeţ pentru cheltuieli materiale au fost folosiţi 500.000 de lei, dar a subliniat că nu au fost cheltuiţi cei 900.000 de lei alocaţi şcolilor din municipiu de la bugetul de stat.

„Directorii şcolilor sucevene au fost extrem de miloşi cu banii statului la cheltuielile materiale. Au cheltuit cinci miliarde de lei vechi de la bugetul local şi nu au cheltuit nouă miliarde de lei vechi de la stat. S-au gândit să aibă o rezervă pentru sfârşitul anului”, a spus Ion Lungu, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că a analizat cu directorii şi contabilii din şcolile sucevene necesarul de finanţare pentru începerea noului an şcolar şi a spus că în general nu există mari probleme, fiind înregistrate doar în cazurile asigurării mobilierului pentru clasa pregătitoare.

Primarul a arătat că şcolile sucevene au primit o parte din fondurile necesare pentru mobilierul claselor pregătitoare şi, din câte a înţeles, Ministerul Educaţiei urmează să mai aloce fonduri în acest sens. El a spus că se lucrează în prezent la stabilirea necesarului pentru aceste şcoli şi dacă va fi nevoie, municipalitatea va asigura fondurile solicitate.


Intră acum și în grupul de