A crescut rata somajului, la Suceava. Vezi aici cu cat


Intră acum și în grupul de

La sfârşitul lunii iulie 2012, rata şomajului înregistrat în judeţul Suceava era de 4,4%, în creştere cu 0,09% faţă de luna trecută, informează într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, Anca Capverde.

Potrivit acesteia, evoluţia este specifică şi repetitivă pentru această perioadă a anului în care tinerii absolvenţi finalizează studiile şi optează pentru începerea carierei profesionale. „Preocuparea absolvenţilor pentru inserţia pe piaţa muncii este susţinută prin prima de încadrare (500 lei), acordată tinerilor care se angajează în decursul unui an de la data finalizării studiilor. Protecţia socială a absolvenţilor prin indemnizaţia de şomaj, pe durata căutării unui loc de muncă, se acordă pe o perioadă de 6 luni, în cuantum de 250 lei lunar”, precizează Capverde.

Ea mai arată că comunicatul de presă transmis că în baza de date a AJOFM Suceava sunt înregistraţi 11.315 şomeri, din care 74% sunt persoane cu nivel de instruire primar, 20% persoane cu studii liceale şi postliceale şi 6% persoane cu studii superioare. În totalul de şomeri, absolvenţii promoţiei acestui an deţin o pondere de 6%, cei mai mulţi având studii liceale şi post liceale (594 persoane).


Intră acum și în grupul de