Sucevenii au decis: Parcul Prefecturii din municipiu va beneficia de o reamenajare in valoare de 3.000 de euro. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Locul de joacă din Parcul Prefecturii din Suceava va beneficia de o reamenajare în valoare de 3.000 lei, sumă asigurată integral de compania de credite de consum Provident Financial România.

Investiţia va fi făcută în urma derulării programului “Fiecare parc are povestea lui” derulat în perioada 6-21 august de Clubul Eco-Montan “Origini Verzi” Suceava, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava şi Provident.

Sucevenii au avut posibilitatea să voteze unul din cele trei parcuri incluse în proiect – Parcul Prefecturii, locul de joacă de pe str. Saturn bl. E28 şi locul de joacă de pe strada Măgurei, cartier Obcine.

Timp de două săptămâni, cetăţenii au votat parcul preferat fie on-line, pe site-ul www.parcultau.ro, fie la unul dintre voluntarii Clubului Eco-Montan “Origini Verzi”, care au fost prezenţi, în perioada 13-19 august, în mai multe zone ale oraşului, sau prin reprezentanţii PROVIDENT.

„Comisia de validare a stabilit că au existat 1.662 de votanţi, rezultatele finale arătând că pentru Parcul Prefecturii s-au înregistrat 648 de voturi, pentru locul de joacă de pe str. Saturn – 502, iar pentru locul de joacă de pe strada Măgurei – 512 voturi”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Nicoleta Robciuc, manager al Clubul Eco-Montan „Origini Verzi” Suceava.

Sucevenii pot contribui acum și la modul în care va arăta locul de joacă: clubul Origini Verzi organizează vineri, 31 august, o consultare publică, prin care locuitorii pot decide cu ce echipamente să fie dotat locul de joacă, astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor copiilor din comunitate. Atelierul de lucru va avea loc în Parcul central începând cu ora 16.30.

“Pentru fiecare familie din oraş este important să ştie că în curând va exista un nou spaţiu de joacă unde copiii să se poată juca. De aceea, mă bucur că prin programul Fiecare parc are povestea lui, locuitorii din Suceava pot decide, în funcţie de nevoile lor, ce să construim împreună”, a declarat Nicoleta Robciuc, Manager al Clubul Eco-Montan Origini Verzi Suceava.

Precizăm că Parcul Prefecturii de la Suceava va fi amenajat în data de 15 septembrie 2012, zi în care parcul va fi dotat cu diferite utilaje de joacă pentru copii (tobogane, scrânciobe, balansoare, o ladă cu nisip etc) în valoare de 3.000 de euro.

Reamintim că programul „Fiecare parc are povestea lui” a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Suceava se alătură altor cinci spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova şi Târgu Mureş. “În Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară”, au mai precizat reprezentanţii Provident.


Intră acum și în grupul de