Elevii suceveni au participat la Scoala de vara organizata la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Câteva zeci de elevi suceveni au participat în perioada 20-24 august 2012, la Şcoala de vara organizată la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din municipiu, alături de voluntarii de la Salvati Copiii – filiala Suceava.

Aceştia au desfăşurat activităţi cu tematici diverse – JOCURI DE CUNOAŞTERE, NETWORK & FASHION PARADE – activităţi tematice de pretejare a mediului înconjurător, ASCULTAREA ACTIVĂ, VIOLENŢA NAŞTE VIOLENŢA – cum să negociem, CONSUMUL DE DROGURITENTAŢII ŞI EFECTE – Joc de rol.

„Pe parcursul vacanţei, în jur de 50 de voluntari sunt angrenaţi în desfăşurarea şcolilor de vară, în care urmărim să punem accent pe activităţile care fac referire la informarea asupra drepturilor copilului. Voluntarul de la << Salvaţi Copiii >> este o persoană deschisă, prietenoasă, care încearcă să ofere sprijin şi ajutor acolo unde este nevoie. În cadrul şcolilor de vară voluntarii îndrumă copiii să deseneze, să participe la jocuri noi. Cei mici sunt implicaţi în activităţi care presupun o mai bună colaborare între ei şi părinţi. Noi îi învăţăm pe copii că au drepturi, însă alături de acestea, întotdeauna au şi îndatoriri pe care trebuie să le îndeplinească în interiorul căminului lor. Le explicăm că familia este locul în care te simţi cel mai bine, locul în care primeşti sprijin necondiţionat, locul în care te simţi în siguranţă”, a declarat recent pentru NewsBucovina.ro, Lena Ailincă, asistent social în cadrul Salvaţi Copiii – Filiala Suceava.

Menţionăm că partener în cadrul proiectului desfăşurat la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a fost şi Galleria Mall Suceava, care a premiat copiii cu dulciuri.


Intră acum și în grupul de