Au furat un transformator electric de 600 de kg, montat la patru metri inaltime


Intră acum și în grupul de

Un transformator electric de 100 kw, montat la patru metri înălţime, pe un stâlp ce aparţinea unei societăţi comerciale private de pe raza localităţii Cârlibaba, judeţul Suceava, a fost sustras de hoţi.

Potrivit IPJ Suceava, unitatea economică deţine o instalaţie de debitat material lemnos care este amplasată într-un loc izolat de lângă DC 86A şi străbate cătunul Juravle din satul Iedu, instalaţie care în prezent are activitatea suspendată.

„Încă din anul 2002 patronul societăţii a achiziţionat şi instalat pe un stâlp E-ON din incinta firmei, la înălţimea de 4 metri faţă de sol, un transformator electric de 100 kw necesar pentru alimentarea cu energie electrică a instalaţiei de debitat, iar de circa un an şi jumătate a reziliat contractul de furnizare a energiei electric cu E-ON Moldova, fapt pentru care transformatorul a fost deconectat”, ne-a comunicat Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

Marţi dimineaţă, socrul administratorului firmei, a constatat furtul transformatorului electric de pe stâlp şi a unui motor electric trifazat, din incinta halelor. Transformatorul în cauză cântăreşte aproape 600 de kg, valoarea bunurilor sustrase fiind estimată declarativ la circa 40.000 lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.


Intră acum și în grupul de