Conducerea Primariei Suceava se pregateste sa desemneze o noua societate care se va ocupa de curatenia stradala din oras (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Conducerea administraţiei publice locale sucevene se pregăteşte să desemneze cât mai repede posibil noua societate care se va ocupa cu curăţenia stradală din municipiul reşedinţă de judeţ.

Contractul cu actuala firmă ce se ocupă de acest lucru, Rosal, va expira pe data de 1 decembrie, iar în acest sens, în şedinţa deliberativului local de joi se va supune aprobării caietul de sarcini pentru demararea licitaţiei necesare desemnării societăţii câştigătoare.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, primarul municipiului, Ion Lungu, şi-a exprimat încrederea că licitaţia va trezi o luptă foarte mare între firmele de profil pentru a câştiga serviciul pe fondul crizei economice şi a perioadei de austeritate ce va duce la o scădere a costurilor Primăriei în această direcţie.

Totodata, edilul-şef al municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, a ţinut să aducă la cunoştinţă faptul că locuitorii oraşului nu prea se înghesuie să achite taxa de salubrizare şi în ciuda faptului că la Suceava este una dintre cele mai mici taxe de acest gen din ţară, la ora actuală se înregistrează o restanţă de circa 30 de miliarde de lei vechi.

“Toţi locuitorii îşi doresc să aibă un oraş curat, dar trebuie ca sucevenii să înţeleagă că fără să plătim serviciile de salubritate nu se va putea realiza acest lucru. Dacă noi ne facem că-i plătim şi ei se fac că muncesc şi indiferent de operatorul care va câştiga licitaţia dacă nu va fi plătit corespunzător, nu va face treabă de calitate”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de