Sotia fostului presedinte al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost condusa, joi, pe ultimul drum


Intră acum și în grupul de

Aproximativ o mie persoane au luat parte, pe parcursul zilei de joi, la funeraliile soţiei preşedintelui organizaţiei judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur, care deţine şi funcţia de secretar general al partidului, la nivel naţional.

Elisabeta Flutur a fost înmormântată în cimitirul de lângă Mănăstirea Voroneţ, în prezenţa a aproximativ o sută de persoane, rude, prieteni si apropiati ai familiei Flutur. De altfel, la cimitir, unde Elisabeta Flutur a fost înmormântată în cavoul familiei, presa nu a avut acces, rugămintea expresă fiind ca aceste ultime momente să aparțină exclusiv celor apropiaţi.

Înhumarea a fost precedată de o slujbă de înmormântare oficiată de un sobor de preoţi, între care stareţul Mănăstirii Putna, ahimandrit Melchisedec Velnic, la Biserica “Sfinţii Mihail şi Gavril” din Gura Humorului.

La ceremonia religioasă au luat parte câteva sute de persoane, fiind prezenţi şi preşedintele Traian Băsescu şi majoritatea liderilor PDL: Vlasile Blaga, Elena Udrea, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Cezar Preda, Emil Boc, europarlamentarul Theodor Stolojan, Ioan Oltean, Cristian Rădulescu, Mircea Toader, Traian Radu Ungureanu.

Majoritatea acestora au ajuns la Suceava cu un avion, împreună cu şeful statului, iar de acolo au mers la Gura Humorului cu un microbuz.

Ei au stat doar la slujba de înmormântare, la final ajutând la împărţirea colacilor, printre cei care au ajutat rudele familiei Flutur fiind şi Traian Băsescu, care a oferit trei colaci oamenilor din spatele său.

Preşedintele a plecat imediat după slujbă, cu microbuzul, împreună cu liderii PDL, rămânând la Gura Humorului doar Theodor Stolojan, care a mers şi la cimitirul de la Voroneţ.

Băsescu a ajuns în jurul orei 12.00, la Biserica “Sfinţii Mihail şi Gavril” din Gura Humorului, unde fusese depus sicriul cu trupul neînsufleţit al Elisabetei Flutur. Şeful statului a venit împreună cu Vlasile Blaga, Elena Udrea, Anca Boagiu, Cristian Boureanu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Cezar Preda.

La funeraliile Elisabetei Flutur au mai luat parte parlamentarii suceveni Ioan Bălan, Orest Onofrei, Sorin Fodoreanu, Dan Gabriel Gospodaru şi Ghervazen Longer, europarlamentarul Petru Luhan, primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu fratele său geamăn, Constantin Lungu, liderul grupului de consilieri judeţeni ai PDL, Vasile Ilie, acestora alăturându-li-se mai mulţi primari şi consilieri PDL suceveni, precum şi şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, şi directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, fost şef al RNP.

Foştii miniştrii PDL Gabriel Berca, Valerian Vreme şi deputatul PDL de Iaşi, Marius Spânu, au fost de asemenea prezenţi la înmormântarea soţiei lui Gheorghe Flutur.

Eliza Flutur, soţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a născut pe 18 martie 1959 şi a murit, pe 27 august a.c., la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava, în urma unei boli incurabile de care suferea de mai mulţi ani.


Intră acum și în grupul de