Acasă Actualitate Apropierea toamnei deschide sezonul furturilor de produse agricole de pe campuri

Apropierea toamnei deschide sezonul furturilor de produse agricole de pe campuri


Intră acum și în grupul de

Apropierea toamnei deschide şi în judeţul Suceava sezonul furturilor agricole de pe câmpurile cultivate. An de an, organele de poliţie se confruntă cu zeci de astfel de cazuri, odată cu coacerea roadelor. Doar pe parcursul zilei de joi, poliţiştii s-au confruntat deja cu două astfel de cazuri.

Din datele puse la dispoziţie de Compartimentul informare publică din cadrul IPJ Suceava, unul dintre incidente s-a înregistrat pe raza localităţii Horodnic de Jos, când un gospodar de 41 de ani din localitate, a chemat Poliţia în ajutor, aproape de orele 08:00 după ce a observat că de pe terenul său, situat în tarlaua „Tocmitură” i-au dispărut 500 de kilograme de porumb ştiuleţi.



Autorul furtului a fost găsit de organele de ordine în scurt timp, fiind vorba de un ţăran de 37 de ani din comuna Horodnic de Sus, de la care s-a recuperat doar cantitatea de 300 de kilograme din porumbul furat ce a fost restituit proprietarului.

Pe parcursul după-amiezii, aproape de orele 18:00, şi lucrătorii Secției 2 Poliție Rurală Bosanci au fost sesizați de un tânăr de 33 de ani din comuna Vereşti, despre faptul că o persoană i-a sustras știuleți de porumb de pe terenul cultivat de el.

În timpul cercetărilor, poliţiştii au găsit pe raza satului Corocăiești, în dreptul locuinței unei femei, un faeton încărcat cu porumb știulete, tractat de un cal, condus de către un bătrân de 77 de ani, din comuna Vereşti. Fiind întrebat acesta a declarat că porumbul este de pe terenul său proprietate, însă a fost cultivat de tânăr, care ar fi intrat abuziv de câțiva ani în suprafața sa de teren.

Cantitatea de aproape o tonă de porumb în valoare de circa 15 milioane de lei vechi a fost ridicat și lăsat în custodie la o societate comercială cu sediul în satul Verești până la soluționarea cauzei.

„Având în vedere apropierea sezonului de toamnă, a perioadei de recoltare, transport şi depozitare a culturilor agricole, poliţiştii recomandă cetăţenilor adoptarea unor măsuri de siguranţă suplimentară şi pază a produselor agricole în vederea prevenirii unor fapte de furt”, ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version