Pompierii suceveni nu scapa in niciun weekend de blestemul incendiilor la terenurile acoperite cu vegetatie uscata


Intră acum și în grupul de

Incendiile care cuprind terenurile acoperite cu vegetaţie uscată par a fi un blestem de care pompierii suceveni nu scapă în nici un weekend. Două astfel de situaţii s-au înregistrat şi pe parcursul zilei de sâmbătă fiind afectate terenuri din localităţile Vicovu de Jos şi Preuteşti, judeţul Suceava.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Biroul de presă din cadrul ISU Suceava, primul incident s-a înregistrat în jurul prânzului când Garda de Intervenţie Vicovu de Sus a fost solicitată pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţi uscată ce a afectat 24 de metri pătraţi de teren şi aproximativ 12 metri liniari de gard de lemn ce împrejmuia zona.

Militarii au reuşit lichidarea incendiului în limitele găsite, cauza probabilă de producere a incendiului fiind jarul de la o ţigară aruncată într-un loc nepermis.

La orele 14:40 şi Detaşamentul Fălticeni a fost solicitat să intervină în comuna Preuteşti, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu 5 subofiţeri, unde au constatat că ardea vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aprox 1 hectar, fără pericol de propagare. Militarii au reuşit lichidarea incendiului în scurt timp cauza probabilă de producere a evenimentului fiind flacăra provenită de la un foc în spaţii deschise.

Din fericire în ambele situaţii nu au fost înregistrate probleme deosebite şi mai ales nici victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de