O gospodarie din Climauti a fost transformata in scrum de un incendiu


Intră acum și în grupul de

O ţigară nestinsă şi aruncată la întâmplare a provocat un incendiu de proporţii care a transformat o gospodărie din localitatea suceveană Climăuţi într-un morman de cenuşă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, flăcările au izbucnit duminică după-amiază, în jurul orelor 15:00, în curtea unei gospodării din localitatea Climăuţi, manifestându-se pe o suprafaţă de circa 160 de metri pătraţi.

Garda de Intervenţie Siret a ajuns la faţa locului cu 3 autospeciale încadrate cu 11 subofiţeri pentru localizarea şi lichidarea incendiului care cuprinsese casa de locuit, bucătăria de vară, adăpostul de animale şi un depozit de furaje, existând pericolul extinderii acestuia la o gospodărie învecinată.

De asemenea, la locul intervenţiei se aflau voluntarii de la SVSU Muşeniţa, care interveneau cu o autospecială încadrată cu 5 voluntari. După mai bine de trei ore de luptă cu flăcările, misiunea pompierilor s-a încheiat fără a se înregistra victime omeneşti.

Tot duminică după-amiază, Detaşamentul Fălticeni a fost solicitat să intervină în satul Gulia pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Militarii s-au deplasat la locul intervenţiei cu două autospeciale încadrate cu 7 subofiţeri şi cu o motopompă remorcabilă, unde au constatat că ardea vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ un hectar de teren cu pericolul de propagare la fondul forestier. La locul intervenţiei, se afla, în momentul ajungerii militarilor, SVSU Dolhasca cu o autospecială încadrată cu 5 voluntari împreună cu care s-a reuşit stingerea incendiului după circa patru ore, cauza probabilă de producere a evenimentului fiind flacăra provenită de la un foc nesupravegheat în spaţii deschise.


Intră acum și în grupul de