Parintii suceveni doresc ca noul spatiu de joaca care va fi amenajat in Parcul Prefecturii sa fie ingradit


Intră acum și în grupul de

Mai mulţi părinţi şi bunici din municipiul Suceava au participat la finele lunii august, la un atelier de lucru organizat de membrii Clubului „Origini Verzi”, în cadrul căruia au susţinut necesitatea îngrădirii noului spaţiu de joacă pentru copii care va fi amenajat în Parcul Prefecturii.

“În cadrul unei consultări publice, părinţii au avut posibilitatea să vină cu idei noi în ceea ce priveşte reamenajarea parcului. Aceştia au subliniat faptul că şi-ar dori ca noul spaţiu de joacă care va fi amenajat exclusiv pentru copiii lor, să fie îngrădit, pentru a evita situaţiile neplăcute în care câinii comunitari, sau pisicile ar putea să îşi facă nevoile în spaţiile amenajate cu nisip”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, Nicoleta Robciuc, manager al Clubul Eco-Montan “Origini Verzi” din Suceava.

Reamintim că locul de joacă din Parcul Prefecturii va beneficia de o reamenajare în valoare de peste 3.000 de euro, după ce peste 1.600 de suceveni și-au votat parcul preferat prin programul “Fiecare parc are povestea lui”. Programul a fost inițiat de compania de credite de consum Provident Financial România și este implementat în Suceava de Clubul Eco-Montan Origini Verzi, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava.

Nicoleta Robciuc a precizat că în acest moment, se lucrează la achiziţionarea echipamentelor care vor putea fi utilizate de micuţii suceveni începând din 15 septembrie 2012, dată la care va fi reamenajat parcul.

“Dorim să aducem în parc un număr de cinci echipamente, mai exact un ansamblu de echipamente care să corespundă nevoilor celor mici. Vor fi montate balansoare, tobogane, echipamente de căţărare alcătuite din funie şi lemn, un zid de căţarare, echipamente de diferite dimensiuni, care să poată fi utilizate de copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani, respectiv de copiii mai mari. De asemenea, intenţionăm să montăm o ladă cu nisip, dar şi o căsuţă în care să poată fi depozitate materiale auxiliare din spaţiul de joacă”, a arătat Robciuc.

Managerul Clubului “Origini verzi” a spus că, până la acest moment, a fost în situaţia de a renunţa la o parte dintre furnizorii de echipamente, întrucât aceştia nu deţineau garanţii de antifurt şi antivandalism.

Programul “Fiecare parc are povestea lui” a fost iniţiat de Provident în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Suceava se alătură altor 5 spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova și Târgu Mureş. În Cluj-Napoca, a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară. Pentru mai multe informații, vizitați www.parcultau.ro.


Intră acum și în grupul de