Inca trei suceveni au fost identificati printre victimele accidentului din Franta. Numarul ranitilor care provin din judetul Suceava este de 15


Intră acum și în grupul de

Numărul sucevenilor răniţi în accidentul produs duminică pe autostrada A8 din Franţa este de 15, după ce au mai fost identificate trei victime din judeţul Suceava, informează Instituţia Prefectului judeţului Suceava.

Din informaţiile obţinute de Prefectura Suceava privind evoluţia stării de sănătate a răniţilor rezultă că starea lor este stabilă. „În ceea ce priveşte repatrierea victimelor, aceasta se va realiza în perioada următoare pe măsură ce starea lor de sănătate va permite acest lucru”, precizează sursa citată.

Prefectura Suceava a anunţat, luni, că 12 victime ale accidentului sunt din judeţ, că au suferit fracturi şi contuzii şi sunt internate în şase spitale din Franţa.

Accidentul a avut loc, duminică, la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix-en-Provence, în apropierea localităţii Vidauban. Potrivit ediţiei on-line a ziarului local Varmatin, cei mai mulţi dintre pasageri dormeau când s-a auzit explozia. “Şoferul a încercat să frâneze şi să controleze maşina, dar autocarul devenise de necontrolat. Toată lumea ţipa. Nu se vedea nimic”, a povestit un pasager român ziarului francez.

Un copil a decedat, 12 persoane sunt în stare gravă, 30 de persoane sunt internate cu leziuni care nu pun viaţa în pericol, iar 7 persoane nu au necesitat intervenţii medicale, în urma accidentului în care a fost implicat un autocar românesc în Franţa, anunţa, duminică, premierul Victor Ponta. “Este vorba despre un autocar care efectua o cursă de linie, o cursă obişnuită, cu cetăţeni români care veneau din Spania şi se îndreptau către România. Nu e vorba, cel puţin din datele pe care noi le avem, de ceea ce s-a comunicat iniţial, de un grup de copii. Era vorba de părinţi, unii dintre ei însoţiţi de copii”, spunea Ponta. El afirma că în afara anchetei demarate de autorităţile franceze, autorităţile române vor analiza împrejurările şi condiţiile tehnice care au dus la producerea accidentului.


Intră acum și în grupul de