Sanda-Maria Ardeleanu il felicita pe academicianul Marius Sala, la implinirea a 80 de toamne


Intră acum și în grupul de

Academicianul Marius Sala împlineşte 80 de ani pe 8 septembrie. Cu prilejul acestei aniversări, deputatul PDL de Suceava, prof.univ.dr. Sanda-Maria Ardeleanu, îi transmite „Nemuritorului” gânduri alese, alături de întreaga preţuire pe care i-o poartă.

“Să ne trăiți mulți ani de azi înainte, iubite Domnule Academician, și să ne dăruiți mereu șansa de a descifra semnificațiile cuvintelor în context, ajutându-ne să înțelegem ce se întâmplă cu Limba Noastră, regină în intreg spațiul românesc, prințesă printre limbile Europei”, scrie parlamentarul democrat-liberal pe blogul personal.

Totodată, Sanda-Maria Ardeleanu a avut bucuria să participe, miercuri, la lansarea cărţii „Cum am devenit lingvist? Omagiu academicianului Marius Sala”, publicată cu ocazia împlinirii a 80 de ani, eveniment ce a avut loc în Bucureşti, la Casa Oamenilor de Ştiinţă din Piaţa Lahovary. Prezentarea cărţii a fost făcută de criticul şi istoricul literar Alex Ştefănescu.

„O aleasă adunare de spirite luminate, academicieni, profesori, cercetători, rude și prieteni din toată țara și, cred, și din afara granițelor, a umplut până la refuz spațiile elegante din vila Casei Oamenilor de Știință din București.

<< Regele cuvintelor >> a declarat, vizibil emoționat, dar cu un aer hâtru, cu acea mină radioasă și gata să pună de-o glumă, că << nu își găsește cuvintele >>. Imediat, Alex Ștefănescu, criticul de origine bucovineană, a sesizat << poanta >> și, în aceeași tonalitate șugubeață, i-a făcut Academicianului o prezentare cât se poate de veridică.

<< Nici un bărbat nu a scăpat de concurența lui Marius Sala >>, a spus Alex Ștefănescu, vorbind despre natura umană cu totul specială, fericită pentru el și pentru ceilalți, în care este îmbrăcat Marius Sala: savantul de care te îndrăgostești pe loc, lingvistul care te face să îndrăgești una dintre cele mai antipatice științe”, relatează parlamentarul sucevean pe blogul său.

Universitarul sucevean a ţinut să evidenţieze că savantul Marius Sala nu s-a sfiit niciodată să popularizeze lingvistica, să o aducă aproape de vorbitorul simplu. “A reușit ca nimeni altul!”, exclamă Sanda-Maria Ardeleanu, subliniind că “Marius Sala rămâne, printre altele, un mare prieten și un susținător al profesorilor și studenților de la Universitatea din Suceava, al cărui Doctor Honoris Causa este”.


Intră acum și în grupul de