Incepe admiterea la Scoala de Subofiteri de Jandarmi Falticeni


Intră acum și în grupul de

Un număr de 111 băieţi şi 15 fete care şi-au depus dosarele la inspectoratele de jandarmi judeţene pentru Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni urmează să se prezinte sâmbătă şi duminică la sediul şcolii, în vederea înscrierii pentru concursul de admitere, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei fălticenene.

Potrivit acesteia, în perioada 8-18 septembrie 2012, se desfăşoară concursul de admitere pentru cele 50 de locuri alocate Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, din care cinci pentru femei.

„Şcoala noastră a primit 126 de dosare depuse la unităţile Jandarmeriei.

Ca şi în anii anteriori, cei mai mulţi candidaţi sunt din judeţul Suceava (23 de candidaţi), urmat de judeţele Botoşani (16), Vaslui (7) şi Bistriţa Năsăud, Neamţ, Vrancea (câte 6 candidaţi). Aproximativ 85% dintre candidaţi şi-au exprimat opţiunea pentru limba engleză la proba de verificare a cunoştinţelor”, precizează Airinei.

Aceasta subliniază că sâmbătă, 8 septembrie 2012 şi duminică, 9 septembrie 2012, în intervalul 08.00-14.00, candidaţii urmează să se prezinte la sediul şcolii în vederea înscrierii la concurs, iar duminică, 9 septembrie 2012, de la ora 15.00, va avea loc instruirea lor cu privire la desfăşurarea probelor din cadrul concursului de admitere.

Începând de luni, 10 septembrie 2012, sunt planificate probele eliminatorii, conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, afişat la avizierul unităţii, precum şi pe site-ul unităţii, www.jandarmeriafalticeni.ro.

În document se mai arată că examinarea medicală se va desfăşura la sediul şcolii, iar verificarea aptitudinilor fizice va avea loc pe Stadionul „Nada Florilor” din Fălticeni. În urma acestor probe, candidaţii vor fi declaraţi „APT”/„INAPT” şi „PROMOVAT”/„NEPROMOVAT”. Probele sunt eliminatorii: nu se admit contestaţii, repetări sau reexaminări. Doar candidaţii care au promovat probele eliminatorii vor susţine proba de verificare a cunoştinţelor, planificată joi, 13 septembrie 2012.

Pentru a fi declaraţi „ADMIS”, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 40 de puncte din 90 posibile şi să se califice în ordinea strict descrescătoare a punctajului obţinut.

Reamintim că în anul 2011, pe cele 150 de locuri, la concursul de admitere au participat aproximativ 300 de candidaţi, din care 32 de fete. În 2010, s-au înscris la concurs peste 1.300 de candidaţi, din care 146 fete. În 2009, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a organizat primul concurs de admitere la care au participat peste 770 de candidaţi, din care 95 de fete.

„Ponderea cea mai mare de dosare au avut-o judeţele Suceava, Botoşani, Bistriţa Năsăud, Vaslui, Iaşi, Vrancea”, menţionează purtătorul de cuvânt.


Intră acum și în grupul de