Patru copii necajiti din Liteni si mama lor vor avea cu ce sa se incalzeasca la iarna. Si tu le poti intinde o mana de ajutor!


Intră acum și în grupul de

Povestea tristă a mamei care îşi creşte singură, cu mari sacrificii, cei patru copii, într-o cameră sărăcăcioasă, insalubră, din satul Liteni (Suceava), a sensibilizat zeci de oameni care au întins o mână de ajutor familiei nevoiaşe.

Fie că au donat alimente, hăinuţe pentru copii, rechizite şcolare sau sume mici de bani, oamenii au contribuit practic la proiectul prin care aceşti oameni săraci sunt ajutaţi de către voluntarii „Salvaţi Copiii” – Filiala Suceava.

În urmă cu câteva luni, voluntarii au introdus familia din Liteni, într-unul dintre proiectele organizaţiei, intitulat sugestiv „C.A.S.A.”, prin care urmăresc ca din donaţii şi colectare de fonduri să poată ridica, pe viitor, o nouă casă familiei nevoiaşe.

„Vrem să îi ajutăm pe cei cinci care locuiesc în nişte condiţii inumane, care trăiesc practic într-un spaţiu care presupune patru pereţi şi un acoperiş. Încercăm prin sprijinul voluntarilor şi al tuturor celor care ne cunosc activitatea, să oferim condiţii cât de cât omeneşti şi suficiente pentru ca aceşti patru copii să îşi poată duce viaţa într-un mod cât mai aproape de normalitate. Ceea ce ne-a determinat să venim în sprijinul acestor copii este faptul că în ciuda condiţiilor în care trăiesc, toţi învaţă foarte bine. Fetiţa cea mare a luat examenul de capacitate la limba şi literatura română cu nota 9,40, este implicată şi în alte activităţi ale şcolii, iar mama, cea care îi îngrijeşte, efectiv poartă cu mândrie numele de mamă. Este o femeie care îşi apără copiii şi care încearcă să îi ajute să devină oameni buni pentru societatea noastră.

Cel mai mic membru al familiei are 6 ani şi deţine cele mai bune recomandări din partea educatoarei pe care o are la clasă. Aceasta spune despre copil că are o minte sclipitoare şi că de fiecare dată când la grădiniţă apare o nouă activitate, mama sa este prima care se implică”, a declarat în urmă cu trei săptămâni, pentru NewsBucovina.ro, Lena Ailincă, asistent social în cadrul Salvaţi Copiii!

Echipa de voluntari s-a mobilizat şi iată că, aproape de începerea noului an şcolar, a venit cu veşti bune. “Am promis că vă vom ţine la curent cu evoluţia proiectului C.A.S.A. şi ne respectăm promisiunea. Pe lângă veştile bune pe care le-am transmis până acum – acelea că mulţi oameni cu suflet ni s-au alaturat şi că avem sponsorizări în beton şi OSB, avem şi o veste mai puţin bună: fondurile (aproximativ 2.500 lei) şi metarialele primite nu ne permit să construim casa anul acesta.

Dar pentru că suntem foarte hotărâţi să împlinim visul a patru copii, vom continua până ce vom putea ca, împreună, să stăm pe prispa noii case şi să ne jucăm cu pisicile.

Până atunci, cu fondurile colectate, vom repara locuinţa şi vom reface soba, astfel încât, la iarnă, familia Pascariu să nu sufere de frig.

Pentru cei care doresc să ni se alăture, donaţiile şi sponsorizările în bani se pot face în contul Organizaţiei Salvaţi Copiii – Filiala Suceava, deschis la BCR Sucursala Suceava, Cont IBAN RO64RNCB0234023048700001, cu precizarea << pentru proiectul C.A.S.A. >> “, transmit voluntarii suceveni, pe contul de facebook al Organizaţiei Salvaţi Copiii Suceava.


Intră acum și în grupul de