A lovit un biciclist pe cand se plimba cu motocicleta si a fugit de la locul faptei


Intră acum și în grupul de

Un barbat de 36 de ani din localitatea Straja, judetţul Suceava, a ajuns pe mana medicilor după ce mergând cu bicicleta pe strada Calea Bucovinei din oraşul Vicovu de Sus, a fost lovit de o motocicletă din spate iar conducătorul acesteia a fugit de la locul faptei.

Potrivit IPJ Suceava, în urma producerii incidentului rutier, poliţiştii au demarat imediat măsurile operative, fiind identificat în scurt timp şi conducătorul motocicletei în persoana unui tânăr de 22 ani, tot din comuna Straja.

Cu ocazia audierii, autorul accidentului a declarat că în timp ce se deplasa cu motocicleta din direcția orașului Vicovu de Sus către comuna Straja, s-a angajat în depăşirea bicicletei condusă de victimă, însă din sens invers se apropia un autoturism care era angajat în depășirea unui atelaj hipo astfel că neputând efectua depășirea bicicletei în condiții de siguranță, motociclistul a virat către partea din dreapta a carosabilului, moment în care a acroșat biciclistul.

După producerea accidentului motociclistul nu s-a interesat decât la modalitatea prin care să fugă de la faţa locului aşa că „a scos motocicleta în afara părții carosabile şi s-a făcut nevăzut cu ajutorul unui autoturism „de ocazie” care l-a luat de la locul accidentului” ne-a transmis Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava.

Motocicleta cu care se deplasa autorul accidentului a fost cumpărată de circa două zile iar proprietarul nu deține încă documentele de proveniență pentru aceasta deoarece nu este înmatriculată sau înregistrată pe teritoriul României. În plus, în urma verificării în baza de date, s-a constatat că motociclistul figurează ca având permisul de conducere reținut, fără a avea drept de circulație.

„În cauză urmează a se dispune efectuarea unei constatări tehnico științifice efectuată de către personalul RAR, pentru a se clarifica detaliile tehnice ale vehiculului implicat în accidentul de circulație, constatare imperios necesară pentru a atrage răspunderea penală pentru întreaga activitate infracțională a făptuitorului” ne-au mai comunicat sursele citate.


Intră acum și în grupul de