Sprijin financiar de la Primaria Suceava pentru doua familii din municipiu, ale caror membri au fost raniti in accidentul de autocar din Franta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Membrii a două familii din municipiul reşedinţă de judeţ se numără printre persoanele ce provin din judeţul Suceava, care au fost rănite în accidentul de autocar de pe autostrada A8 din Franţa. Primarul Ion Lungu a anunţat miercuri că cele două familii din Suceava vor primi sprijin financiar din partea Primăriei atunci când vor reveni în ţară.

Edilul-şef al Sucevei a arătat că în cazul uneia din cele două familii atât mama cât şi cei trei copii, din care doi gemeni, sunt în continuare în Franţa unde primesc îngrijiri medicale şi a menţionat că dacă aceştia vor reveni în România vor fi sprijiniţi financiar de municipalitate în urma unei anchete sociale.

Primarul a mai spus că în cazul altei familii, mama este în continuare în Franţa unde primeşte îngrijiri medicale în timp ce cei doi copii în vârstă de 6 şi 12 ani au revenit în ţară şi sunt la bunici într-o localitate rurală. El a arătat că şi în acest caz se va face o anchetă socială atunci când mama va reveni în ţară şi vor fi acordate ajutoare financiare. „Vom încerca să le ajutăm cât putem de mult. Banii vor fi alocaţi de la caz la caz”, a spus Lungu.

Numărul sucevenilor care au fost răniţi în accidentul de autocar de pe autostrada A8 din Franţa este de 20, a informat, săptămâna trecută, Prefectura Suceava care a precizat că trei dintre pasagerii suceveni au suferit intervenţii chirurgicale, starea lor fiind în prezent bună, opt dintre victime au leziuni minore şi vor fi externate zilele următoare, alte două persoane au revenit în ţară, iar restul rămân sub observaţie.

Accidentul s-a produs în 2 septembrie pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix-en-Provence, în apropierea localităţii Vidauban, unde un autocar cu români a intrat pe contrasens şi s-a răsturnat, probabil după explozia unei anvelope. În urma accidentului, un copil a decedat, iar alte 42 de persoane au fost rănite. Autocarul implicat în accident efectua o cursă de linie, cu cetăţeni români care veneau din Spania şi se îndreptau către România.


Intră acum și în grupul de