O noua prelungire a termenului de finalizare a proiectului de modernizarea a unor strazi din municipiul Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

După ce anul trecut a fost obţinută o primă prelungire a termenelor de finalizare a proiectului finanţat prin POR, de modernizare a unor străzi din municipiu, pe motiv că contestarea licitaţiilor de selecţie a executantului au întârziat cu şapte luni începerea lucrărilor, primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat miercuri că va solicita Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est şi Unităţii de Implementare din cadrul MDRT, o nouă prelungire a termenului de finalizare a proiectului, până în iunie 2013.

Proiectul, ce prevede reabilitarea unui număr de 14 străzi şi modernizarea Parcului Şipote şi trebuia să se încheie la sfârşitul acestui an, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului.

Lungu a explicat a explicat că trei străzi incluse în acest proiect din cartierul Iţcani urmează să fie afectate de lucrări de modernizare a reţelelor de apă potabilă şi canalizare. Primarul a spus că după ce aceste lucrări la infrastructura de utilităţi vor fi finalizate, se va continua şi modernizarea străzilor respective. Lungu a subliniat că alte două proiecte cu finanţare europeană, Centrul Tradiţiilor Populare şi parcajele subterane din centrul municipiului vor fi finalizate înaintea termenului stabilit urmând să fie inaugurate în acest an. „Îmi doresc să finalizăm cât mai repede aceste proiecte pentru a face loc altor proiecte cu finanţare europeană”, a spus primarul exemplificând cu proiectul suplimentar prin POR de modernizare a unui număr de 12 străzi din oraş.

Municipiul Suceava are în derulare cinci proiecte finanţate prin POR pe Axa 1.1, în valoare totală de 22 de milioane de euro, unul dintre acestea, aflat în execuţie, prevede reabilitarea a 14 străzi, inclusiv a bulevardului principal ce traversează oraşul.

Un alt proiect aflat în execuţie, de modernizare a zonei centrale, în valoare de nouă milioane de euro, prevede în principal construcţia a două parcaje subterane cu 108 şi 55 de locuri, amenajarea unei piaţete care va primi numele de “Piaţa Ştefan cel Mare” şi reabilitarea pavajului pietonal cu dale din granit. Alt proiect ce urmează să fie finalizat în acest an este de construcţie a Centrului Tradiţiilor Bucovinene, care va avea prevăzute spaţii expoziţionale şi spaţii pentru producţia de artizanat.

Două proiecte de reabilitare a iluminatului public în municipiu, la intrarea dinspre Fălticeni spre ieşirea spre Botoşani, şi un proiect de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce prevede supravegherea spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile, au fost finalizate.


Intră acum și în grupul de