Doua hectare de teren cu vegetatie uscata, transformate in scrum de o tigara aruncata la intamplare


Intră acum și în grupul de

Două hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată au fost înghiţite de flăcări miercuri după-amiază pe raza localităţii Crucea, judeţul Suceava.

Incendiul a izbucnit în jurul orelor 16:00, potrivit declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, pentru stingerea flăcărilor deplasându-se la faţa locului Detaşamentul de pompieri militari din Vatra Dornei cu o autospecială, o motopompă remorcabilă şi 2 motopompe transportabile încadrate cu 10 subofiţeri.

Terenul aparţine Consiliului Local Crucea şi exista oricând pericolul ca incendiul să se propage şi la fondul forestier din apropiere, astfel că în ajutorul militarilor au sărit 12 voluntari aparţinând de SVSU Crucea şi 16 lucrători ai Ocolului Silvic din localitate.

După ore întregi de luptă cu flăcările, pompierii au reuşit să stingă incendiul aproape de miezul nopţii, cauza probabilă de producere a acestuia fiind efectul termic al unei ţigări aruncate la întâmplare.

Şi Detaşamentul Rădăuţi a fost solicitat miercuri seară, în jurul orelor 20:30, să intervină la un incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Dornesti, pe strada Luceafărului. Trei autospeciale şi 11 subofiţeri s-au deplasat la locul intervenţiei unde ardeau acoperişul adăpostului de animale, al casei de locuit şi o anexă pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, existând pericolul ca incendiul să se propagare la alte două gospodării învecinate.

Din fericire, flăcările au fost stinse fără a se înregistra victime omeneşti, iar cauza producerii acestuia a fost stabilită ca fiind un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.


Intră acum și în grupul de