Patru hectare de vegetatie, in flacari, la Dorna Candrenilor


Intră acum și în grupul de

Pompierii dorneni s-au luptat joi cu flăcările, timp de aproape 7 ore, pentru a stinge un incendiu izbucnit în comuna Dorna Candrenilor, la vegetaţia uscată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Marian Ruscan, alarma a sunat la ora 13:35, militarii din cadrul Detaşamentului Vatra Dorne fiind nevoiţi să se deplaseze în satul Poiana Negrii, comuna Dorna Candrenilor, unde flăcările înghiţiseră nu mai puţin de 4 hectare de teren acoperit cu vegetaţie uscată, existând pericolul ca incendiul să se extindă la o gospodărie din apropiere.

Cercetările efectuate la faţa locului au stabilit că totul a plecat de la un foc făcut de un gospodar pentru curăţarea terenului.

Detaşamentul Vatra Dornei a fost chemat în ajutor şi vineri dimineaţă, în jurul orelor 03:40, pentru a stinge un incendiu ce înghiţise o hală de gatere în localitatea Neagra Şarului, judeţul Suceava.

În ciuda intervenţiei prompte, focul a transformat în scrum hala, pe o suprafaţă de aproape 100 de metri pătraţi, două banzice şi un circular. Din fericire, în ambele cazuri nu s-au înregistrat victime omeneşti.


Intră acum și în grupul de