Complexul Terapeutic „Blijdorp Romania – O Noua Viata” Suceava a sarbatorit zece ani de existenta, in prezenta oaspetilor din Belgia si Anglia (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava a sărbătorit vineri, 14 septembrie, zece ani de activitate.

Evenimentul a fost marcat printr-o serie de activităţi la care au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, oficialităţi locale (primarul Ion Lungu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, subprefectul Sucevei, Constantin Harasim), membri ai Clubului Rotary români şi belgieni, reprezentanţi ai ONG-lor şi ai partenerilor implicaţi în Programul de Acţiune Comunitară „Împreună”. Alături de aceştia, nu au lipsit foştii angajaţi ai centrului, părinţii şi colaboratorii complexului terapeutic.

Invitaţii speciali ai manifestării au fost membrii unei delegaţii formată din 26 de persoane din Belgia şi patru persoane din Marea Britanie.

Vizibil emoţionat, dar mândru de rezultatele obţinute de-a lungul anilor, președintele Asociației „Blijdorp România”, Ionel Ivan, a punctat reuşitele complexului terapeutic, de la deschidere, din 2002, până în prezent.

“Sunt zece ani de activitate aici la Suceava, sunt zece ani de când noi, echipa Complexulului Terapeutic << Blijdorp România – O Nouă Viaţa >> Suceava, ne-am străduit să arătăm atât la nivel local, naţional şi internaţional, faptul că merităm să existăm la Suceava. Merităm să fim ridicaţi la rangul de servicii de bune practici la nivel naţional de către Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale”, a declarat Ivan.

A urmat o expunere inedită realizată de copiii de la centru, care au ilustrat pe un panou parcursul cronologic al dezvoltării în timp a Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava.

Invitat să ia cuvântul, primarul Ion Lungu a spus: “Sunt aici ca să aduc mulţumirile sincere ale locuitorilor din Suceava, la acest proiect de succes. Municipalitatea este partener şi în acelaşi timp, beneficiar al acestui proiect. În această perioadă de criză economică se impune să dezvoltăm astfel de parteneriate publice private. Pe viitor, dorim să ne implicăm şi mai mult în proiectul << Blijdorp – O nouă viaţă >> , dar şi pe alte componente de asistenţă socială”, a transmis Lungu.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Alexandru Rădulescu, a declarat: „Sunt onorat să mă aflu aici şi sunt profund impresionat. Cuvintele sunt de prisos, realitatea înconjurătoare vorbeşte de la sine. Mărturisesc că ceea ce am văzut aici reprezintă pentru mine o gură de oxigen. Mi-am recăpătat încrederea în umanitatea societăţii noastre. Cred că ceea ce aţi realizat la Complexul Terapeutic << Blijdorp >> asigură premisele dăinuirii speciei noastre”.

După festivitatea de deschidere, a urmat un program artistic susţinut de copiii de la centru, dar şi de artiştii care au dorit să ia parte la aniversarea celor zece ani de existenţă ”Blijdorp”, la Suceava. Într-un spectacol bine pus la punct, invitaţii au avut ocazia să urmărească dansul cărucioarelor, dansuri populare, momente folclorice cu artistul Leonard Zamă, dar şi Grupul folcloric “Balada” Fălticeni, condus de profesoara Maria Tanasă şi Manuela Pohoaţă. Sărbătoarea s-a încheiat cu o licitaţie de obiecte unicat, realizate în atelierele Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava.

Evenimentul a fost sponsorizat de Asociaţia Blijdorp Belgia şi Fundaţia „O Nouă Viaţă”.

Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava a luat fiinţă în august 2002 şi are ca scop oferirea de servicii de sprijin, recuperativ-educative, de socializare şi consiliere a familiei, fiind prima instituţie din zonă care oferă o alternativă în programul de recuperare a familiilor care au în întreţinere unul sau mai mulţi copii cu dizabilităţi. Complexul cuprinde două componente: Serviciul de tip rezidenţial pentru copilul cu dizabilităţi şi Serviciul de Recuperare şi Integrare Socială.


Intră acum și în grupul de