Peste 1.600 de candidati s-au inscris la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, in aceasta toamna. Inscrierile continua


Intră acum și în grupul de

1.659 de candidaţi s-au înscris în a doua sesiune de admitere, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV), pentru cele 86 de programe de licenţă şi de masterat, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector pentru imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană.

„Ţinând cont de faptul că în urma sesiunii de admitere din iulie s-au înmatriculat 2.013 studenţi, putem concluziona că oferta Universităţii, una diversificată şi realistă, a răspuns în bună măsură intereselor absolvenţilor de liceu şi ale celor de licenţă, precum şi cerinţelor existente pe piaţa muncii. În condiţiile unei scăderi demografice semnificative şi a unui procent redus de absolvire a examenului de bacalaureat, menţinerea fluxului de studenţi în cadrul USV relevă capacitatea programelor de studiu de la universitatea suceveană de a fi atractive şi adecvate”, se arată în documentul citat.

Potrivit prorectorului Purici, prin Ordinul nr. 4945 din 31.07.2012, MECTS a permis creşterea cifrei de şcolarizare pentru programele de studii universitare de masterat ce au avut alocate de ARACIS mai puţin de 50 de locuri. Având în vedere faptul că, iniţial, au fost scoase la concurs mai puţine locuri decât permite ordinul menţionat, Universitatea „Ştefan cel Mare” propune un nou modul de admitere pentru ocuparea locurilor suplimentare, precum şi a celor rămase disponibile în urma ultimei sesiuni. Înscrierile se realizează în intervalul 17-20 septembrie.

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este acreditată cu Grad de încredere ridicat de către ARACIS, având şi statutul de Unitate Naţională de Cercetare şi Dezvoltare conferit de ANCS.

Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.admitere.usv.ro


Intră acum și în grupul de