E.ON Moldova doneaza 200 de biciclete second hand pentru a rezolva problema transportului copiilor la scoala (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

E.ON România, Asociaţia Green Revolution şi Consiliul Judeţean Suceava au lansat miercuri, proiectul „Bicicleta de la ţară – Pedalează pentru educaţie”, prin care donează biciclete 200 de second hand, pentru a rezolva problema transportului copiilor către şcoală.

E.ON România şi Green Revolution, prin proiectul “Bicicleta de la ţară”, oferă copiilor din mediul rural posibilitatea de a ajunge mai uşor la şcoală, punându-le gratuit la dispoziţie biciclete second hand, negândindu-se la faptul că acest mijloc de locomoţie le poate pune copiilor în pericol integritatea corporală, în condiţiile în care se apropie iarna, iar starea drumurilor nu este una favorabilă.

Totuşi, fiecare şcoală generală din 40 de localităţi rurale, din zona Moldovei, va primi 20 de biciclete, împreună cu rastel, sistem de siguranţă şi materiale destinate informării copiilor cu privire la siguranţa în trafic şi protecţia mediului. Bicicletele vor fi date spre folosire elevilor cu rezultate bune la învăţătură şi care au de parcurs distanţe mari până la instituţia de învăţământ.

Valoarea proiectului la nivel naţional, având în vedere că E.ON România donează 800 de biciclete copiilor din 4 judeţe ale Moldovei (Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava), se ridică la suma de 60.000 euro.


Intră acum și în grupul de