Acasă Actualitate Seful ISJ Suceava, Gheorghe Lazar: “Bacalaureatul profesional va veni in ajutorul elevilor”

Seful ISJ Suceava, Gheorghe Lazar: “Bacalaureatul profesional va veni in ajutorul elevilor”


Intră acum și în grupul de

Bacalaureatul profesional constituie o oportunitate pentru elevii absolvenți ai liceului tehnologic care doresc să se angajeze pe piața muncii sau să urmeze cursurile unei școli postliceale, este de părere, şeful Inspectoratului Şcolar General Suceava, Gheorghe Lazăr.

El a explicat într-un comunicat de presă că față de examenul de certificare a calificării profesionale de nivel 3 pe care îl susțin absolvenţii liceului tehnologic, care constă în elaborarea unui proiect pe parcursul ultimului semestru din anul terminal și o proba orală de prezentare a acestuia, bacalaureatul profesional presupune în plus o probă scrisă la educație antreprenorială, disciplină pe care au studiat-o în clasa a X-a și o probă practică din cadrul temei de proiect.



“Examenul de susţinere a competenţeleor lingvistice și digitale va fi susţinut de către toţi absolvenții de liceu. Absolvenţii care doresc să-şi continue studiile la învățământul superior vor susține examenul național de bacalaureat.

Analizând rezultatele de la examenul de bacalaureat, din ultimii ani școlari, obținute de către absolvenții liceului tehnologic, considerăm că bacalaureatul profesional va veni în ajutorul elevilor”, a apreciat Gheorghe Lazăr.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version