Înca o victima a puscariasului ce se dadea procuror, descoperita de politistii suceveni


Intră acum și în grupul de

Organele de poliţie din cadrul IPJ Suceava au mai depistat încă o victimă a puşcăriaşului care de după gratii se dădea drept procuror, mai multe persoane cărora le-a promis că le scapă de dosarele penale sau le uşurează sentinţa primită în urma proceselor, căzându-i în plasă.

Potrivit IPJ Suceava, pe parcursul zilei de miercuri, poliţiştii Biroul Investigaţii Criminale Suceava efectuează cercetări în cadrul unui nou dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale”, în urma unei sesizări primite de la o femeie de 51 de ani din localitatea Horodnicu de Sus.

Fiul acesteia a fost arestat de autorităţile române şi extrădat în Italia la mijlocul lunii iunie a acestui an pentru a executa 2 ani şi 4 luni de închisoare pentru comiterea unei infracţiuni în anul 2003.

La numai patru zile distanţă de la arestare, femeia a primit un bileţel pe care erau notate mai multe numere de telefon ale unei persoane ce îi poate acorda sprijin în rezolvarea situaţiei fiului său. Astfel mama băiatului a sunat persoana de contact, care şi-a declinat calitatea de procuror şi i-a promis că va rezolva situaţia fiului său, solicitându-i pe parcursul lunilor iunie-iulie mai multe sume de bani, pe care partea vătămată le-a trimis către diferite persoane interpuse.

În urma articolelor apărute în presă cu privire la mai multe înşelăciuni săvârşite de falsul procuror prin acelaşi mod de operare, victima şi-a dat seama că totul a fost o păcăleală aşa că a apelat imediat la ajutorul organelor de poliţie. Acum, poliţiştii încearcă să identifice persoanele care au intrat în posesia banilor şi să recupereze pe cât posibil prejudiciul cauzat.


Intră acum și în grupul de