30 de cadre si elevi de la Scoala Militara de Subofiteri de Jandarmi Falticeni au participat, vineri, la manifestarile organizate la monumentul eroului Ioan Grosaru


Intră acum și în grupul de

Aproximativ 30 de cadre şi elevi jandarmi au participat vineri, la manifestările organizate la monumentul din satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, ridicat în cinstea eroului Ioan Grosaru, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei, purtător de cuvânt în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni.

Potrivit acesteia, efectivele Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni se constituie în garda port-drapel a Drapelului de luptă, o subunitate pluton onor şi garda la monument.

„Manifestările au loc la cinci ani de la moartea sublocotenentului post-mortem Ioan Grosaru care a căzut la datorie în timpul unei misiuni de patrulare în teatrul de operaţii din Irak. A fost decorat cu Ordinul Naţional << Steaua României >> în grad de cavaler pentru militari, cu însemn de război.

Activitatea a fost organizată de către Asociaţia Naţională << Cultul Eroilor >> împreună cu Primăria comunei Cornu Luncii şi Biserica din satul Păiseni”, se arată în documentul citat.


Intră acum și în grupul de