O parte dintr-un drum judetean din Ulma va fi transferat de la CJ Suceava la Autoritatea Nationala a Vamilor, in vederea deschiderii traficului international la PTF Ulma


Intră acum și în grupul de

Punctul de trecere a frontierei (PTF) Ulma urmează să fie deschis traficului internaţional. În acest sens, potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi dezbătut, luni, în şedinţa CJ Suceava, se va aproba transmiterea sectorului de drum judeţean DJ 209 G km 32+990 – 33+160 în suprafaţă de 2.400 mp, aflat în domeniul public al judeţului Suceava, din administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Suceava, în administrarea Autorităţii Naţionale a Vămilor.

În expunerea de motive se arată că prin Memorandumul aprobat de prim – ministrul României în aprilie 2010 se stabileşte transformarea punctelor de mic trafic în puncte de trecere deschise traficului internaţional şi întreprinderea măsurilor necesare pentru realizarea standardelor Schengen de administratorii punctelor respective, în judeţul Suceava fiind identificat PTF Ulma.

În acest sens Direcţia Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi a solicitat Consiliului Judeţean Suceava acordul în vederea transmiterii sectorului de drum respectiv în administrarea Autorităţii Naţionale a Vămilor urmând ca PTF Ulma să fie deschis traficului internaţional.

Directorul Direcţiei de Drumuri şi Poduri din CJ Suceava, Radu Avădanei, a precizat că suprafaţa de teren solicitată, este în fapt utilizată de Autoritatea Naţională a Vămilor, ca fiind zonă de protecţie adiacentă punctului de trecere a frontierei, iar în prezent Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava poate interveni pentru întreţinerea sau repararea drumului pe acest sector, numai cu acceptul Administraţiei Vămilor.

Punctul de frontieră Ruska-Ulma, între regiunea ucraineană Cernăuţi şi judeţul Suceava urmează să fie deschis traficului internaţional, iar autorităţile sucevene şi cele de la Cernăuţi au convenit să solicite autorităţilor guvernamentale din România şi Ucraina aprobarea deschiderii punctului de frontieră Vicovu de Sus-Krasnoilsk pentru traficul internaţional de mărfuri şi persoane, în formulă simplificată, cu control mixt româno-ucrainean. În prezent, doar PTF Siret-Porumbnoe are caracter de punct de trecere internaţional rutier.


Intră acum și în grupul de