Dus in arestul IPJ Suceava, dupa ce a atacat un agent de politie


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 59 de ani a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, după ce a atacat un agent de poliţie venit să aplaneze scandalul pe care îl făcea la domiciliu.

Conform declaraţiilor purătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, incidentul a avut loc duminică seara, în jurul orelor 19:00, după ce lucrătorii Postului de Poliție Dărmănești au fost sesizați de fiica bărbatului, din satul Călinești Enache, despre faptul că tatăl ei face scandal în locuință și se comportă violent față de mama sa.

„În baza sesizării, un agent din cadrul Postului de Poliție s-a deplasat la locuința în cauză, unde a constatat faptul că, omul era sub influența băuturilor alcoolice, iar membrii familiei, respectiv soția, fiica, ginerele și fiul se aflau în curte și nu puteau să intre în casă. Agentul de poliţie a intervenit pentru aplanarea conflictului, declinându-și calitatea şi solicitând persoanei în cauză să iasă afară pentru a discuta cu privire la cele întâmplate”, ne-a declarat Ionuţ Epureanu.

Bărbatul a ieşit în curte, dar nu pentru a se calma spiritele, ci pentru a profera tot felul de ameninţări, motiv pentru care polițistul l-a somat că va folosi mijloacele din dotare în vederea imobilizării.

„Agentul a încercat să poarte o discuție cu acesta şi să aplaneze stare conflictuală creată, dar întrucât omul a devenit violent, agentul de poliţie a folosit sprayul lacrimogen. În acel moment, bărbatul a luat o piatră în mană şi l-a lovit pe agentul de poliție în zona cefei, fapt pentru care a fost încăţuşat şi condus de acesta la sediul postului de poliție”, a mai adăugat Ionuţ Epureanu.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de „ultraj”, iar în baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând ca bărbatul să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Intră acum și în grupul de