Elevii Scolii Militare de Subofiteri de Jandarmi Falticeni, implicati in activitati didactice curriculare si extra-curriculare. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

Elevii jandarmi de la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni din anul II, seria 2011-2013 au fost instruiţi luni, 24 septembrie 2012, în cadrul modulului „Constatarea contravenţiilor şi a infracţiunilor”, de către ing. Laura Stadler, inspector de specialitate, coordonator în cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, centrul Regional Suceava, informează într-un comunicat de presă, cpt. Irina Airinei.

Potrivit sursei, scopul acestei activităţi a fost prezentarea unor aspecte teoretice şi practice din metodologia de identificare şi referire a victimelor traficului de persoane, alături de prezentarea de studii de caz, de campanii de prevenire în derulare, proiecte implementate, precum şi diseminarea rolului, atribuţiilor şi activităţilor desfăşurate de către A.N.Î.T.P.

„Temele dezbătute au fost transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor europene privind prevenirea şi combaterea traficului de persoane şi protejarea victimelor acestuia, precum şi problematica traficului de minori şi adulţi.

Toate acestea au avut ca efect consolidarea şi sistematizarea cunoştinţelor teoretice ale elevilor jandarmi, ceea ce a determinat ca problematica traficului de persoane să fie mai uşor înţeleasă şi percepută de către aceştia, ei dând dovadă de interes, participare activă şi implicare în activităţile gen focus-group ce au urmat prezentărilor teoretice”, spune Irina Airinei.

În document se mai arată că acest gen de activitate adresată viitorilor jandarmi nu este o premieră pentru Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni, dovadă şi existenţa unui Protocol de colaborare şi includerea acestei teme în unităţile de competenţă specializate.

Totodată, în săptămâna 24-28 septembrie 2012 elevii jandarmi vizitează, împreună cu diriginţii, muzeele Ion Irimescu şi Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.


Intră acum și în grupul de