„Targ de siguranta in comunitate” si dresaj canin, in parcarea Shopping City Suceava, in cadrul „Saptamanii Prevenirii Criminalitatii”


Intră acum și în grupul de

Cu prilejul desfăşurării campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a organizat miercuri, în parcarea Shopping City Suceava, un „Târg de siguranţă în comunitate”, dar şi o demonstraţie de dresaj canin.

La eveniment au participat zeci de elevi suceveni însoţiţi de cadre didactice, dar şi curioşi care au avut ocazia să consulte gama de dispozitive de siguranţă oferite la târg.

„Cea de-a treia zi a << Săptămânii Prevenirii Criminalităţii >> am dedicat-o prevenirii furturilor şi, în general, prevenirea infracţionalului contra patrimoniului. În cadrul târgului, zece parteneri expun astăzi cele mai moderne sisteme de siguranţă care se găsesc pe piaţa românească. Prin acest târg ne propunem să sensibilizăm opinia publică cu privire la problematica furturilor, la măsurile minime de siguranţă pe care sucevenii trebuie să le adopte. Pe lângă acest lucru ne-am propus să facilităm contactul între agenţii economici care pot să livreze sisteme de securitate şi populaţie”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, inspectorul principal din cadrul IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

În cadrul manifestării au fost expuse două autoturisme, dintre care unul echipat corespunzător, care conţinea – asigurare, blocaj la volan, un autoturism aşa cum ar trebui să aibă orice sucevean. În celălalt autoturism, echipat după modelul – AŞA NU – au fost lăsate la vedere – un laptop, un telefon mobil şi alte bunuri de valoare.

La târg a fost prezenţi şi reprezentanţii unei şcoli de şoferi din municipiu, alături de un profesor recunoscut la nivel naţional pentru capacităţile sale de promovare a legislaţiei rutiere. “Considerăm că în şcolile de şoferi se deprind primele abilităţi, atât în şofat, cât şi în viaţa ulterioară. Şcolile de şoferi au datoria de a imprima această atitudine preventivă în legătură cu autoturismul, cu comportamentul în trafic, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea patrimonială”, a explicat Epureanu.

În aceeaşi zi, în parcarea Shopping City Suceava a avut loc o demonstraţie de dresaj canin, realizată de specialiştii din cadrul Poliţiei Suceava cu ajutorul câinilor lup pe care îi pregătesc special pentru combaterea infractorilor.

În cadrul campaniei “Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” vor mai avea loc următoarele activităţi:

27 septembrie 2012 – Prevenirea infracţionalităţii cu violenţă în mediul rural

• Lansarea Proiectului punctual de prevenire a infracţiunilor cu violenţă în comuna Mălini – ora 10.00, comuna Mălini.

• Masă rotundă la sediul Primăriei comunei Marginea cu tema – Siguranţa fizică şi patrimonială în mediul rural. Lansarea Revistei Viaţa Satului Sucevean – publicaţie ce va apărea bilunar şi va promova iniţiativele preventive în mediul rural – sediul Primăriei Marginea – ora 14.00.

• De asemenea, cu prilejul evenimentului va fi lansată Campania de prevenire a faptelor de furt şi tâlhărie săvârşite prin înşelarea victimelor – ora 15.00.

• Activităţi de prevenire şi informare a agenţilor economici din mediul rural – orele 16.00 – 18.00 (promovarea modificărilor Legii 333/2003).

28 septembrie 2012 – Prevenirea accidentelor rutiere

• Desfăşurarea unei activităţi preventive Şcoala de şoferi – primii paşi către siguranţă. Întâlnire cu reprezentanţi ai şcolilor de şoferi şi ai transportatorilor rutieri în vederea responsabilizării acestora în derularea activităţilor de pregătire a viitorilor şoferi. Prin intermediul şcolilor de şoferi se vor prezenta cursanţilor recomandări educativ preventive pentru prevenirea accidentelor rutiere, precum şi clipuri cu caracter preventiv – ora 10.00.

• Organizarea unor patrule şcolare în zona unităţilor de învăţământ – ora 12.00;

• Derularea de activităţi preventive în trafic. Acţiune de responsabilizare a
conducătorilor de atelaje hipo în zona Şcheia, judeţul Suceava – orele 15.00 – 17.00;

• Noaptea cercetătorilor – educaţie rutieră pentru cei tineri. Concursuri pentru copii şi încheierea activităţilor programate în cadrul evenimentului Săptămâna prevenirii criminalităţii 2012 – zona din faţa Palatului Administrativ, orele 18.00 – 22.00.


Intră acum și în grupul de