Filmul „Despre oameni si melci” ajunge la Falticeni


Intră acum și în grupul de

Filmul de neratat al lunii septembrie „Despre oameni si melci”, in regia lui Tudor Giurgiu, ajunge şi la Fălticeni, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Fălticeni.

Potrivit sursei citate, spectatorii din Fălticeni sunt aşteptaţi în data de 3 octombrie 2012, de la ora 19.00, la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, pentru a se întâlni cu regizorul filmului Tudor Giurgiu şi actorii Andi Vasluianu şi Ovidiu Crişan.

„Despre oameni şi melci” va fi proiectat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, în perioada 2-4 octombrie, de la orele 17.00 şi 19.00, potrivit contractului de parteneriat încheiat de Primăria Fălticeni cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.

„Spectatorii se vor bucura de prestația unor actori români îndrăgiți precum: Andi Vasluianu, Dorel Vişan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crişan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunteanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard şi a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

După o campanie de promovare fără precedent pentru un film românesc, rezultatele obţinute sunt şi ele foarte îmbucurătoare: << Despre oameni şi melci >> a înregistrat, de la data lansării filmului la TIFF până în prezent, peste 35.000 de spectatori. Comedia a avut premiera naţională în data de 14 septembrie 2012, ajungând în prima săptămână în 19 oraşe, pe aproximativ 40 de ecrane. Astfel, în prima săptămână filmul a putut fi văzut în: Bucureşti, Bacău, Arad, Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Tulcea, Braşov, Piteşti, Satu Mare, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Baia Mare, Târgu Mureş, Oradea, Brăila, Ploieşti, Craiova, Sibiu şi Lugoj”, spun reprezentanţii Primăriei Fălticeni.

În document se mai arată că, în afară de proiecţiile din cinematografele tradiţionale, distribuitorii filmului, Transilvania Film şi Ro Image, vor continua să aducă această producţie în faţa publicului din oraşe şi zone care nu dispun de săli de cinematograf, prin metode alternative de proiecţie. În acest scop s-au format trei echipe mobile care vor organiza proiecţii în regim de spectacole cu bilet, în diferite oraşe din România, în teatre sau case de cultură, proiecţii al căror program va fi pre-anunţat pe site-ul filmului www.despreoamenisimelci.ro. Miza distribuitorilor este aceea de a trezi în public dorinţa de a veni cu plăcere şi interes să vadă un film românesc la cinematograf sau în aceste locaţii neconvenţionale.


Intră acum și în grupul de