Un bloc de pe strada Nicolae Balcescu, din municipiu, va fi reabilitat termic printr-un program comun Romania – Republica Moldova – Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În aşteptarea Hotărârii de Guvern prin care se va stabili concret modalitatea de susţinere din partea administraţiilor locale a programului de anvelopare termică a blocurilor din municipiile reşedinţă de judeţ, Primăria Suceava încearcă să reabiliteze termic măcar o parte din locuinţe prin alte metode.

Astfel, potrivit declaraţiilor făcute de primarul Ion Lungu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri, municipalitatea a intrat într-un Program Operaţional Comun (POC) România- Republica Moldova – Ucraina, prin care Sucevei îi revine suma de 100.000 de euro.

„Conducerea CJ Suceava a venit cu solicitarea ca municipiul reşedinţă de judeţ să intre în proiect cu două blocuri, dar în urma analizei făcute s-a constatat că suma de 100.000 de euro ajunge doar pentru un singur ansamblu de locuinţe şi nu pentru două blocuri. Ca atare, am trimis o solicitare pentru a intra în program cu blocul nr. 4 de pe str. Nicolae Bălcescu, cu toate cele patru scări ale sale, bloc situat vizavi de Casa de Cultură, un imobil foarte important în cadrul proiectului de modernizare a zonei centrale a oraşului”, a declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de