Peste 150 de posturi vor fi disponibile la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi” de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Până în prezent, numărul angajatorilor din judeţ care au confirmat participarea la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” care va avea loc vineri, 28 septembrie 2012, în Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Fălticeni a ajuns la 59 (din care 23 din Suceava), informează într-un comunicat de presă, Anca Capverde, purtător în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Suceava.

Potrivit acesteia, lista destinată angajatorilor rămâne deschisă până joi, 27 septembrie 2012, ora 16.00.

Deopotrivă, Capverde transmite că ultima statistică a datelor referitoare la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” totalizează un număr de 417 locuri vacante în judeţul Suceava, din care 153 în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Domeniile cele mai ofertante din judeţ la bursa din acest an sunt : fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi a produselor textile, construcţii, alte activităţi industriale, colectarea şi tratarea deşeurilor, industria construcţiilor metalice, comerţ, prelucrarea lemnului şi fabricarea de mobilă.

Absolvenţii de şcoli profesionale pot aplica pentru meseriile de tâmplar, zidar, dulgher, confecţioner, bucătar, patiser, ospătar, cosmetician, manichiurist, mecanic auto, CTC-ist.

Absolvenţii de liceu pot aplica pentru recepţioner, vânzător, asistent relaţii publice, lucrător comercial, casier, operator calculator.

Absolvenţii cu studii superioare pot opta pentru specializările de designer în industria de fabricare a mobilei, tehnician normator, consultant financiar, economist, inginer automatizări, inginer proiectant.

Solicitanţii fără nicio calificare se pot angaja ca muncitori necalificaţi în construcţii, industria alimentară, fabricarea produselor din cauciuc, industria construcţiilor metalice, femeie de serviciu”, se arată în documentul citat.


Intră acum și în grupul de