Zona turistica montana a judetului Suceava prezinta un interes deosebit pentru britanici


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii administraţiei publice sucevene, Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava şi Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, au avut miercuri o întrevedere cu Excelenţa Sa, doamna Ester Blythe, adjunct de misiune al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

În cadrul întâlnirii, reprezentantul Ambasadei Marii Britanii s-a referit la interesul deosebit pe care îl prezintă zona turistică montană a judeţului Suceava, realizând o scurtă trecere în revistă a domeniilor în care intenţionează să dezvolte colaborări în judeţul nostru. Nu au fost omise nici aspecte legate de cultură şi de educaţie, dar au fost prezentate şi avantajele unor investiţii legate de parteneriatul public – privat.

Prefectul judeţului Suceava a făcut referire la potenţialul economic, turistic şi la oferta culturală a judeţului Suceava şi a asigurat-o pe doamna Ester Blythe de tot sprijinul Instituţiei Prefectului pentru orice proiecte de interes reciproc.

„Întâlnirea a fost una informală şi consider că este un prim început în stabilirea unor relaţii economice bilaterale, având în vedere că judeţul Suceava are un important potenţial turistic şi economic, având ce oferi ca oportunitate investitorilor din Marea Britanie”, a declarat Florin Sinescu.

Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, prefectul judeţului Suceava şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava s-au întâlnit la sediul Palatului Administrativ cu Excelenţa Sa, Teofil Bauer, ambasadorului Ucrainei în România şi cu consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre cooperarea transfrontalieră şi inter-regională între regiunile frontaliere ale Ucrainei şi judeţul Suceava, remarcându-se necesitatea de a stabili contacte durabile şi de a consolida cooperarea, în special prin intermediul mecanismelor existente de cooperare transfrontalieră.

O atenţie deosebită s-a fost acordat componentei economice a cooperării transfrontaliere, utilizării oprtunităţilor Programului Operaţional Comun “România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.”


Intră acum și în grupul de