CJ Suceava a achitat rata pe semestrul doi la imprumutul pentru proiectul „Utilitati si mediu”


Intră acum și în grupul de

Rata pentru semestrul doi al anului pentru împrumutul angajat în vederea implementării proiectului „Suceava-utilităţi şi mediu la standarde europene” a fost achitată, miercuri, de Consiliul Judeţean Suceava. Această rată este de 4,163 milioane de euro (18,7 milioane de lei), din care 1,313 milioane de euro pentru componenta de investiţii în reţelele de gaze naturale şi 2,85 milioane de euro pentru componenta de termoficare din cadrul proiectului judeţean de utilităţi.

Din totalul ratei plătite, de 18,7 milioane de lei, partea ce revine componentei de termoficare, de 12,8 milioane de lei, a fost achitată din fondul de risc al MFP în timp ce restul, a fost achitat din creditul extern. Înainte de această plată, CJ Suceava mai avea de achitat creditorului 77,8 milioane de euro, reprezentând rate şi dobânzi.

Pentru realizarea investiţiilor în cadrul proiectului „Suceava-utilităţi şi mediu la standarde europene”, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul iniţial fiind Deutche Bank Londra care a cesionat împrumutul, în 2011, către Erste Group Bank. Contractul de credit a fost încheiat în 26 martie 2004 pentru suma de 86,3 milioane de euro în vederea finanţării investiţiilor publice de interes local din cadrul proiectului “Utilităţi şi mediu la standarde europene”, pentru contractarea împrumutului fiind acordate garanţii guvernamentale.


Intră acum și în grupul de