Doar sapte persoane au fost angajate pe loc la „Bursa locurilor de munca pentru absolventi”, de la Suceava (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Doar 7 persoane din cele 466 care au participat vineri la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” desfăşurată în incinta Casei de Cultură din Suceava, au fost angajate pe loc, informează într-un comunicat de presă, Anca Capverde, purtător de cuvânt în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Suceava.

Potrivit acesteia, cele mai multe persoane care au fost încadrate pe loc şi-au găsit un loc de muncă în domeniul construcţiilor si al serviciilor hoteliere.

“Tot în cadrul bursei pentru absolvenţi a fost pusă la dispoziţia solicitanţilor interesaţi oferta naţională de 171 locuri de muncă vacante în străinătate. Domeniul IT a fost unul bine reprezentat prin posturi pentru inginer software, dezvoltator software, dezvoltator senior NET şi consultant senior Business Intelligence. De asemenea, pentru absolvenţii cu studii superioare s-au oferit şi job-uri cum ar fi: inginer în domeniul electric, inginer supraveghetor, inginer submarin, senior inginer conducte sub presiune, senior inginer structuri şi inginer/manager proiect.

Persoanele cu studii medii au putut opta pentru posturi de instalator, electrician, tâmplar, bucătar, asistent medical generalist şi stagiar-lucrător calificat în ferme. Locurile vacante sunt oferite de angajatori din Danemarca, Germania şi Norvegia”, precizează Capverde.

În document citat se mai arată că la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” au participat 27 de angajatori, cu 172 de locuri de muncă oferite. „La bursă au venit 466 de persoane, 208 dintre acestea fiind selectate în vederea încadrării”, a transmis purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.


Intră acum și în grupul de