Grav accident de circulatie provocat pe DN 17 de un carutas ”rupt de beat”


Intră acum și în grupul de

Rupt de beat, un căruţaş din judeţul Suceava, ce se plimba fără griji cu atelajul hipo din dotare, pe timp de noapte, fără a avea vestă reflectorizantă iar faetonul fără a fi dotat cu elemente reflectorizante, a provocat un grav accident de circulaţie pe DN 17, vineri în jurul orelor 21:40.

Potrivit datelor oferite de IPJ Suceava, incidentul rutier a avut loc aproape de kilometrul 200, pe raza localităţii Vama, când căruţaşul în vârstă de 39 de ani, din comuna Voineşti, judeţul Iaşi, a intrat cu faetonul de pe strada Rândunicii pe DN 17 efectuând viraj spre dreapta.

„Din cauza faptului că nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, iar calul şi vehiculul nu erau semnalizate şi iluminate corespunzător, a fost acroşat în laterala stângă de autoturismul condus de un şofer de 39 de ani, din comuna Păltinoasa, care circula în aceiaşi direcţie de mers. În urma impactului autoturismul a pătruns pe sensul opus de mers, motiv pentru care, un alt autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Ostra şi care circula pe direcţia Frasin – Vama, încercând să evite coliziunea frontală , a pătruns pe sensul opus de mers şi a lovit calul cu laterala dreaptă” ne-au mai comunicat sursele citate.

În urma accidentului o femeie de 37 de ani, pasageră în primul autoturism a fost rănită iar calul de la atelajul hipo a murit pe loc.

În momentul în care organele de poliţie ajunse la faţa locului au testa cu aparatul etilotest conducătorii celor două maşini rezultând pentru amândoi valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cel priveşte pe căruţaş, acesta deabia se putea ţine pe picioare aparatul indicând 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se ulterior şi probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.


Intră acum și în grupul de