La USV au fost desfiintate sapte specializari. Afla aici care sunt acestea! (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Întrucât metodologia prevede funcţionarea programeor de studii care adună un număr de minim 20 de studenţii, la Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, în noul an academic 2012-2013 a fost necesară desfiinţarea a şapte specializări.

“Întrucât au existat specializări la care numărul locurilor disponibile pentru o funcţionare eficientă nu a fost îndeplinit, au fost desfiinţate două specializări la licenţă, respectiv cinci la masterat. Studenţii au fost redistribuiţi la celelalte specializări înrudite, după dorinţa fiecăruia”, a declarat rectorul USV, prof. univ. dr. Valentin Popa, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, au fost desfiinţate următoarele specializări: Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism (Facultatea de Inginerie Alimentară), Ingineria şi Protecţia Mediului în Industrie (Facultatea de Mecanică), la studiile de licenţă, respectiv Inginerie Mecanică asistată de calculator (Facultatea de Mecanică), Protejarea, valorificarea şi managementul patrimoniului şi Studii europene (Facultatea de Istorie), Etică organizaţională şi audit etic (Facultatea de Filosofie), respectiv Didactica limbilor moderne (Faculatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării), la studiile de masterat.

Totodată, rectorul a arătat că numărul programelor de studii programate să funcţioneze în noul an universitar a fost definitivat în cadrul conducerii universităţii, Consiliului de Administraţie şi Senatului Universităţii

Precizăm că în noul an academic, 2.013 studenţi vor începe studiile de licenţă la cele 47 de programe de studii la zi, 492 de tineri la 9 programe de studii ID, 1.233 de studenţi vor începe studiile de masterat la cele 33 de programe care vor fi derulate în acest an, iar peste 45 de tineri vor urma studiile doctorale.

Între studenţii de la licenţă şi masterat se regăsesc şi circa 120 de români din Republica Moldova şi Ucraina. În pofida tuturor dificultăţilor, contextului social nefavorabil, tendinţelor negative înregistrate în plan demografic, dar şi în mediul preuniversitar, s-a constatat că, în acest nou an, comparativ cu anul anterior, numărul bobocilor nu numai că nu a scăzut, dar a crescut uşor (cu aproape 1,2%).

O noutate pentru anul universitar 2012-2013 o reprezintă deschiderea Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană care va gestiona domeniul de licenţă “Sănătate” prin programele “Nutriţie şi dietetică” şi “Balneofiziokinetoterapie şi recuperare”. Oferta USV a constat în 60 de locuri pentru cele două programe, în urma admiterii toate locurile fiind ocupate. Pe lângă faptul că universitatea a propus arii noi de specializare absolvenţilor de liceu, înfiinţarea unor noi programe de studii extinde posibilitatea instituţiei de a oferi servicii către comunitatea locală.


Intră acum și în grupul de