Peste 1700 de constructii identificate de E.On Moldova in ilegalitate. Vezi aici care este pericolul

E.ON Moldova Distribuţie a identificat, în urma verificărilor periodice ale sistemului de distribuţie a energiei electrice, peste 1.700 de construcţii ce nu respectă legislaţia în vigoare privind amplasarea construcţiilor în vecinătatea instalaţiilor electrice. Aceste imobile au fost ridicate cu preponderenţă în mediul rural, fără a fi obţinute în prealabil avize din partea companiei de distribuţie a energiei electrice.

Compania a anunţat, luni, că derulează o campanie- „Împreună pentru siguranţă” împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă prin care se atrage atenţia asupra obligativităţii respectării condiţiilor şi distanţelor minime de amplasare a construcţiilor faţă de echipamentele şi componentele sistemului de distribuţie a energiei electrice, aceste condiţii fiind precizate în avizul emis de compania noastră.

Amplasarea construcţiilor în vecinătatea reţelelor de distribuţie fără respectarea cerinţelor legale poate duce la incidente cu urmări deosebit de grave, cum ar fi: pagube materiale, rănirea sau chiar decesul unor persoane, se arată într-un comunicat al distribuitorului de energie electrică.

Totodată, depozitarea, manipularea materialelor şi construirea unor imobile în vecinătatea sistemului de distribuţie a energiei electrice cresc riscurile de producere a unor accidente prin electrocutare, incendii sau distrugeri cauzate de ruperea stâlpilor sau conductoarelor.

În comunicat se menţionează că în astfel de cazuri pot fi afectate atât funcţionarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cât şi accesul la instalaţii pentru intervenţii, cu implicaţii asupra siguranţei şi continuităţii în alimentarea consumatorilor.

Compania E.On a atenţionat atât deţinătorii acestor imobile, cât şi instituţiile abilitate în a urmări şi a interveni pentru respectarea reglementărilor legale în domeniul construcţiilor privind necesitatea soluţionării acestor situaţii.

De remarcat este că în conformitate cu Regulamentul de furnizare a energiei electrice la consumatori, E.ON Moldova Distribuţie este în drept să sisteze alimentarea cu energie electrică la imobilele ce nu respectă normele de amplasare, existând deja demarate proceduri în acest sens.

E.On precizează că întreaga responsabilitate pentru consecinţele produse prin nerespectarea acestor cerinţe legale revine persoanelor care le-au generat.

loading...