Focurile de arma au rasunat iar marti seara in apropierea frontierei cu Ucraina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Noi focuri de armă s-au auzit în apropierea graniţei judeţului Suceava cu Ucraina. După ce luni seară trei focuri de armă au fost trase de poliţiştii de frontieră în plan vertical pentru prinderea unui grup de persoane care transportau ţigări de contrabandă, marţi seară poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească din nou armele din dotare.

Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul STPF Suceava, ag.pr. Ionela Husdup, utilizarea armamentului a avut loc în jurul orelor 19:00 când organele de ordine din cadrul SPF Brodina au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Falcău, un grup de persoane care se deplasa pe jos, dinspre frontieră spre interiorul ţării, transportând mai multe colete voluminoase.

„Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanelor în cauză şi deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, două focuri de avertisment în plan vertical. Au fost reţinute, astfel, două dintre persoanele implicate în activitatea de contrabandă, celelalte abandonând coletele pe care le transportau şi profitând de zona muntoasă şi împădurită, s-au dispersat pe mai multe direcţii” ne-a declarat Ioneal Husdup.

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră s-a stabilit că persoanele reţinute sunt cetăţeni români, cu vârsta de 30 şi respectiv 50 de ani, ambii din judeţul Suceava iar la cercetarea terenului au fost descoperite 8 colete ce conţineau cantitatea de peste 20.400 de pachete de ţigări provenind din Ucraina şi Republica Moldova.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproape 2 miliarde de lei vechi lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar persoanele în cauză sunt cercetate acum pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Tot joi, în urma unei acţiuni specifice poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Vicov, mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

„Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de aproape 30.000 de pachete cu ţigări, în valoare de peste 2,3 miliarde de lei vechi” ne-a mai declarat Ionela Husdup.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de