Conferinta stiintifica internationala la USV. Detalii aici


Intră acum și în grupul de

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava se va desfășura în perioada 4-5 octombrie 2012, cea de-a XVI-a ediție a Conferinței anuale de acționări electrice – CNAE 2012 Suceava, informează într-un comunicat de presă, prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector pentru imaginea universităţii, relaţii internaţionale şi dezvoltare europeană.

„Inițiată acum 40 de ani la Iași de către profesorul universitar Nicolae BOȚAN, manifestarea a fost reluată în 1980, după o pauză de 8 ani, când echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca, sub conducerea profesorului universitar Arpad KELEMEN, a redat inginerilor români oportunitățile de dezvoltare profesională oferite de CNAE. După o a doua pauză (1992 – 1998), echipa de la Craiova a reaprins << torţa >> CNAE care, conform tradiţiei, se desfășoară din doi în doi ani într-un alt centru universitar: Craiova – 1998, Iaşi – 2000, Galaţi – 2002, Cluj Napoca – 2004, Ploieşti – 2006, Timişoara – 2008, Craiova – 2010, Suceava – 2012. Astăzi, CNAE a devenit unul dintre reperele identitare de marcă pentru comunitatea inginerilor din România, fiind o carte de vizită importantă pentru domeniul acționărilor electrice”, se arată în document.

Purici susţine că, CNAE 2012 găsește comunitatea inginerilor universitari suceveni într-o postură incontestabilă de lider național la numărul de brevete de invenție obținute în România și în străinătate în perioada 2007 – 2012, colectivul condus de Profesorul universitar Dorel CERNOMAZU fiind unul din cel mai semnificativ la nivel național, dar și internațional. Amintim faptul că, în topul universităților naționale, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava ocupă locul I cu un total de 90 de brevete acordate și publicate în ultimii 5 ani, în timp ce ocupanta locului secund însumează 18 brevete.

„Anul acesta tematica dezbaterilor de la Suceava se va axa pe 6 arii de interes: Maşini electrice pentru acţionări, Convertoare electrice în acţionări, Autovehicule electrice și compatibilitate electromagnetică, Controlul digital al acţionărilor electrice, Modelarea şi simularea acţionărilor electrice, Energetica sistemelor de acţionare electrică. În programul conferinței figurează 115 autori din România (Academia Tehnică Militară București, Universitatea Tehnică << Gheorghe Asachi >> din Iași, Universitatea Politehnică din Timișoara, Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Universitatea din Craiova, Universitatea Eftimiu Murgu din Reșița, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea << Ștefan cel Mare >> din Suceava, Universitatea Transilvania din Brașov) și din străinătate: Franța, Grecia, Danemarca, China, Germania și Republica Moldova”, menţionează Ştefacn Purici.

Prorectorul spune că lucrările acceptate şi susţinute în cadrul conferinței vor fi publicate în volumul propriu şi în Buletinul AGIR – revistă de categorie B+ (CNCSIS). Cele mai valoroase lucrări vor fi publicate în revista USV Advances in Electrical and Computer Engineering, de categorie A (ISI) – CNCSIS, prima revistă din România care a fost indexată la nivel internațional de Thomson Reuters Web of Knowledge.

Echipa de organizare a CNAE 2012 este coordonată de prof. univ. dr. ing. Adrian GRAUR, în calitate de președinte.


Intră acum și în grupul de