Bucovina va fi pe mesele ”mari” din UE incepand cu 2013 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Produsele specifice din zona Bucovina vor putea fi prezente, începând de anul viitor, și in marile orașe ale Europei, conform primarului de Suceava, Ion Lungu.

Astfel produsele din judetul Suceava vor fi prezentate şi vândute, anul viitor, în mai multe oraşe europene printre care Londra, Barcelona şi Torino, printr-un proiect cu finanţare europeană, după cum a anunţat, vineri, primarul Sucevei, la deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”.

Primarul a spus în deschiderea celei de-a patra ediţii a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” că în cursul anului viitor, printr-un proiect cu finanţare europeană de aproximativ 100.000 de euro, produsele specifice din Bucovina vor fi prezentate în zece oraşe europene, printre care se numără și Londra, Barcelona şi Torino.

El a explicat că proiectul constă într-un târg itinerant cu produse din zona Sucevei ce vor fi prezentate în cele zece oraşe europene partenere în proiect.

La deschiderea acestui târg de toamnă, preşedintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că autorităţile judeţene s-au implicat şi vor continua să se implice în promovarea produselor zonei inlcusiv prin sprijinirea Asociaţiei „Produs în Bucovina” ce organizează astfel de manifestări.

Preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”, Alexandru Scheul, a arătat că această structură are în prezent 43 de membri, iar în firmele ce compun asociaţia lucrează peste trei mii de persoane.

Asociaţia „Produs în Bucovina”, Consiliul Judeţean Suceava şi Iulius Mall au inaugurat, vineri, cea de-a patra ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” care se desfăşoară până duminică pe esplanada Iulius Mall.

Vizitatorii târgului pot degusta şi cumpăra diferite produse, de la preparate din carne, specialităţi tradiţionale şi preparate la grătar, păstrăv în cetină, caşcaval, şvaiţer şi brânzeturi, cozonaci, prăjituri, torturi, miere de albine, îngheţată naturală, sucuri de mere, bere şi bere de casă, fructe şi legume sau murături, toate din judeţul Suceava.

Totodată, la standurile meşterilor populari sunt expuse spre vânzare lucrări în lemn, icoane, împletituri sau ţesături.
În zonă sunt amenajări de stână unde se pot servi produse specifice, dar au fost amplasate şi standuri pentru o expoziţie de animale de rasă.

Pe parcursul celor trei zile vor fi prezentate spectacole folclorice ale unor ansambluri şi formaţii, din toatele zonele judeţului.


Intră acum și în grupul de