Spargere de aproape 40 de milioane de lei vechi la o casa din Plaiul Sarului


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 28 de ani din localitatea Plaiul Şarului, comuna Şaru Dornei, a rămas fără electronicele din locuinţa proprietate după ce aproape o lună nu a mai dat pe acasă.

Potrivit IPJ Suceava, victima a observat furtul produselor electronice şi a alertat organele de poliţie, joi seară în jurul orelor 22:30 când a revenit la domiciliu şi a observat că persoane necunoscute, prin forţarea ușii de la intrarea în imobil, au pătruns în casă şi au sustras trei televizoare (un LCD şi două plasme) de diferite dimensiuni, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 4.000 de lei.

Tot pe parcursul zilei de joi Poliţia Comunală Şcheia a fost sesizată de un locuitor din municipiul reşedinţă de judeţ, în vârstă de 45 de ani, că hoţii au trecut şi pe la proprietatea sa, o casă aflată în construcţie în comuna Şcheia, de unde au furat bare de fier-beton.

Autorii furtului, persoane rămase deocamdată necunoscute, au lucrat în voie având tot timpul din lume deoarece “victima a verificat ultima dată existenţa bunurilor furate la finele anului 2003 şi a observat lipsa lor abia joi iar, la faţa locului organele de poliţie au constatat că locuința în cauză nu este împrejmuită și nu are montate geamuri sau uși și nici prevăzută cu vreun sistem de pază și alarmare, ori pază umană, în zonă neexistând iluminat public” ne-au mai transmis sursele citate.

Din declaraţiile victimei reiese că hoţii au sustras bare tăiate la diferite dimensiuni, de la 1,5 m la 4 m lungime în greutate de aproape 800 de kilograme a căror valoare totală se ridică la cifra de circa 3.200 de lei.

În ambele cazuri cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de