Batrana de 80 de ani lasata fara economii de falsi cumparatori de bilete CFR


Intră acum și în grupul de

După o scurtă pauză în care falşii cumpărători s-au axat pe produsele agricole pentru a păcăli victimele, acum s-au întors la metoda cu dorinţa achiziţionării biletelor de călătorie CFR oferite pensionarilor.

Ultimul incident de acest gen s-a petrecut, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava, pe parcursul zilei de duminică, victimă căzând o bătrână de 80 de ani din comuna Păltinoasa.

Din declaraţiile victimei, aproape de orele prânzului la poarta femeii s-au prezentat patru persoane ce se deplasau cu un autoturism şi i-au propus acesteia să le vândă lor biletele tichetele de transport.

Crezând că face o afacere bună, bătrâna a invitat în curtea gospodăriei sale două dintre persoane și a negociat prețul biletelor, dar, într-un moment de neatenție una dintre persoane a intrat în locuință, de unde i-a sustras suma de aproape 30 de milioane de lei vechi. Imediat, aşa zişii cumpărători s-au răzgândit asupra înţelegerii şi au plecat în grabă cu autoturismul spre municipiul Suceava.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului, dar în acelaşi timp recomandă tuturor cetăţenilor, în special celor vârstnici, să manifeste o atenţie sporită vânzătorilor ambulanţi sau cumpărătorilor de ocazie care se deplaserază în special în mediul rural şi să nu le permită accesul în curtea imobilului pentru a reduce riscul de victimizare.


Intră acum și în grupul de