Peste 85.000 de suceveni au fost la Targul de Toamna „Produs in Bucovina”, desfasurat in parcarea Iulius Mall Suceava


Intră acum și în grupul de

Asociaţia „Produs în Bucovina”, Consiliul Judeţean Suceava şi Iulius Mall au organizat, zilele trecute, cea de-a IV-a ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. Evenimentul a fost un real succes, comercianţii şi cumpărătorii, apreciind iniţiativa organizatorilor, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii complexului comercial.

Potrivit acestora, peste 85.000 de suceveni au vizitat standurile, deschise în perioada 5 – 7 octombrie 2012, şi s-au delectat cu produse proaspăt culese din gospodăriile bucovinenilor, dar şi cu preparate din carne, specialităţi tradiţionale şi preparate la grătar, caşcaval, şvaiţer, balmoş şi brânzeturi, cozonaci, prăjituri, miere de albine, îngheţată şi alte dulciuri, suc de mere şi bere de casă, toate „made in Suceava”. Fie că au vrut să-şi umple cămările, fie că au dorit să-şi tempereze pofta de bunătăţi gastronomice, sucevenii au demonstrat că preferă producţia locală.

„Pe standurile celor 43 de membri ai Asociaţiei, aflate pe esplanada Iulius Mall Suceava, s-au putut găsi peste 200 de sortimente de produse, pentru toate preferinţele şi buzunarele.

La această ediţie a târgului de toamnă au fost prezenţi şi meşterii populari, care s-au mândrit cu munca lor, încântându-i pe vizitatori cu icoane, sculpturi în lemn, împletituri, ţesături, straie reprezentative zonei şi multe alte lucrări tradiţionale. Forfotă a fost şi la standurile cu bunătăţi aduse de la stână, dar şi la expoziţia animalelor de rasă. Pentru ca experienţa să fie de neuitat pentru cei mici, aceştia au putut călări ponei”, precizează organizatorii.

În document se mai arată că, pe lângă delicatesele culinare şi producţia autohtonă, bucovinenii s-au bucurat de un impresionant program artistic. Invitaţia la cântec şi joc a fost onorată de Fanfara de la Forăşti şi ansamblurile folclorice „Trandafirul”, „Muguri de cântec din Bucovina”, „Dor”, „Ciprian Porumbescu”, „Arcanul”, „Dorna Dorului”, „Florile Bucovinei” ,„Cozacioc” , „Clopoţelul”.

„Produs în Bucovina” este o manifestare organizată de Asociaţia „Produs în Bucovina” şi de Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Iulius Mall.


Intră acum și în grupul de