Fara sa-i pese a defrisat padurea de pe terenul lui dar fara nici o aprobare


Intră acum și în grupul de

Parcă ar fi trecut taifunul peste ea – aşa arată o suprafaţă de teren ce aparţine unui bărbat de 74 de ani, din comuna Moldoviţa, şi care odată era împădurită. Acum însă au mai rămas doar ciotele de la rădăcinile copacilor.

Dezastrul produs în rândul copacilor a fost observat de lucrători din cadrul ITRSV Suceava. Aceştia, pe parcursul zilei de miercuri, au sesizat organele de poliţie despre ce s-a întâmplat pe raza Cantonului Silvic Laureșin din cadrul OS Moldovița.

„În prezența proprietarului s-a constatat că pe parcursul lunii septembrie au fost tăiați ilegal un număr de 85 de arbori specia rășinoase, cu un volum total de peste 140 m3, prejudiciul cauzat fiind de aproape 25.000 de lei. Materialul lemnos rezultat nu a fost găsit la fața locului, proprietarul refuzând să dea relații despre destinația acestuia” ne-a declarat insp. Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Suceava.

În cauză a fost întocmit dosar penal faţă de bărbat cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tăiere ilegală de arbori”.


Intră acum și în grupul de