Pub Boem „La Fierarie” a deschis un „Talcioc Cultural”, la Suceava. Afla aici unde se gaseste noua locatie!


Intră acum și în grupul de

Echipa renumitului pub sucevean „La Fierărie” a inaugurat joi, încă o locaţie în care voia bună se va împleti cu elemente de cultură, care va funcţiona sub denumirea de „Talcioc Cultural”.

Noul concept marca „La Fierărie” îşi propune să adune iubitorii de cultură de toate vârstele într-un spaţiu încăpător, cu poveşti în fiecare colţ al său.

Situat în incinta fostului Club Jack din Suceava, noul pub a adunat la deschidere priteni, iubitori ai muzicii folk, dar şi reprezentanţi ai literaturii şi artei plastice.

„ << Talciocul >>, în spiritual etimologiei cuvântului, va trebui să ne invite la dialogul cu lucrurile bune de esenţă nobilă care se învechesc fără să-şi piardă valoarea. Noi cărturarii şi scriitorii vom adăuga contribuţiile noastre prin generaţiile foarte tinere, privind cartea şi rolul scriitorilor în degustările acestea culturale. Concertul acestui talcioc cultural mi se pare extraordinar. Talciocul ne invită să reînvăţăm să preţuim dialogurile dintre vârste, dintre marile culturi în care Bucovina este dintotdeauna leagăn”, a apreciat scriitoarea Angela Furtună.

Alături de aceasta au mai luat cuvântul reprezentanţi ai Alexandria Librării şi ai Muzeului Bucovinei din Suceava, care au creat în noul pub câte un mic spaţiu destinat cititorilor, muzicanţilor, dar şi amatorilor de evenimente culturale. Astfel, pe unul din stâlpii aflaţi în incinta „Talciocului Cultural”, Muzeul Bucovinei îşi va expune săptămânal afişele aferente evenimentelor care vor fi găzduite de instituţia muzeală din municipiu.

Noul spaţiu inaugurat de proprietarii „La Fierărie” aduce noutăţi pe piaţa suceveană, adunate într-o singură locaţie, menită să satisfacă cerinţele tuturor clienţilor. „Avem o berărie, o tutungerie, narghilea, un stand de anchităţi, un stand de obiecte handmane, o galerie ce găzduieşte o expoziţie de pictură semnată de Andreea Juduc, artist plastic şi ilustrator de carte, un stand cu cărţi, unul cu instrumente muzicale. Conceptul acestui << Talcioc Cultural >> se va extinde în următoarele luni”, a asigurat Marius Pîslaru, unul din proprietarii „La Fierărie”.

“Talciocul Cultural” se va deschide în seara zilei de joi şi pentru publicul larg, cu un concert susţinut de unul dintre participanţii de la Vocea României, anume de solistul Canaf şi de Excentric Blues Band.

Intrarea la concert va fi liberă şi se va face pe baza unui voucher care poate fi găsit şi listat pe site-ul www.lafierarie.ro. Deopotrivă sâmbătă, de la ora 19.00, “Talciocul Cultural” va găzdui spectacolul de gală extraordinar intitulat “Iubeşte-mă… America!”, în interpretarea actriţei Claudia Motea, regizat de Al. G. Croitoru.

În aceeaşi zi, de la ora 22.00 va avea loc o petrecere în stil mare cu muzica de altă dată, prezentată de jurnalistul Doru Popovici.


Intră acum și în grupul de