Termica Suceava va vinde energie electrică producătorului de aluminiu Alro Slatina


Intră acum și în grupul de

Producatorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator industrial de energie din ţară, a cumparat de pe bursa de energie OPCOM o cantitate de 9.125 MWh de la Termica Suceava, la un pret de 244 lei/MWh, a informat Income Magazine.

Sursa citată precizat că Alro avea asigurat, până acum trei luni, de la Hidroelectrica curent la preţ de până la 120 lei MWh.

Alro a fost singurul ofertant al cererii Termica şi a oferit cu 5 lei/MWh peste solicitarea iniţială a Termica SA Suceava. Cantitatea va fi livrată din 17 octombrie până la sfârşitul acestui an.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că 15 sau 17 octombrie Termica SA Suceava va livra agent termic în sistem centralizat, iar asociaţiile de proprietari care nu doresc să beneficieze de această utilitate au posibilitatea să oprească livrarea căldurii de la gigacalorimetrele montate la fiecare scară de bloc.

El a explicat că, dacă furnizează agent termic, societatea poate livra şi energie electrică în sistemul naţional şi va putea obţine fonduri pentru funcţionare şi prin vânzarea energiei electrice.


Intră acum și în grupul de