Falsii comercianti lovesc din nou! O „gramada” de bani sustrasa dintr-o gospodarie particulara din localitatea Bosanci


Intră acum și în grupul de

O adevărată mană cerească a ieşit în calea lor, ar putea spune „comercianţii ambulanţi”, pe parcursul zilei de joi în localitatea Bosanci, judeţul Suceava, comercianţi care se ocupă cu furtul din locuinţe prin metoda identificării victimelor prin vânzarea în prealabil a unor produse textile la preţuri aproape de nimic.

În ciuda numeroaselor semnale de alarmă prezentate în mass-media pe raza judeţului Suceava încă se mai găsesc persoane sau chiar familii întregi care nu ţin cont de sfaturi şi se lasă transformate în victime.

Aşa s-a întâmplat, potrivit IPJ Suceava, şi la gospodăria unei familii de bătrâni din Bosanci în jurul prânzului când la poarta acesteia s-au prezentat două femei necunoscute ce ofereau spre vânzare fețe de masă, pături şi lenjerii de pat.

Crezând că face o afacere bună, capul familiei a chemat cele două femei în locuinţă, unde a fost de acord să cumpere 2 seturi de lenjerii, 4 fețe de masă și 3 pături pentru suma de doar 180 de lei. Pentru a achita contravaloarea bunurilor, omul a luat banii din locul unde îi ţinea în prezenţa celor două femei.

„După încheierea tranzacţiei, femeile au plecat, reclamantul mergând împreună cu soția la fiul lor, care locuiește în apropiere, pentru a adăpa animalele, ușa locuinței rămânând însă deschisă. După ce a revenit acasă, la aproximativ o jumătate de oră, a căutat în locul unde avea banii rămași (6830 lei și 250 euro), însă a constatat faptul că au dispărut” ne-au mai comunicat sursele citate.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală față de autori necunoscuţi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „furt calificat” organele de poliţie încercând pe cât posibil să identifice autorii şi să recupereze prejudiciul care se ridică la aproape 70 de milioane de lei vechi, sumă la care se adaugă şi 250 de euro.


Intră acum și în grupul de