Doua zile agitate pentru pompierii suceveni cu tot felul de interventii in intreg judetul


Intră acum și în grupul de

Weekend-ul a fost unul agitat pentru pompierii militari din cadrul structurilor ISU Suceava care pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă au fost solicitaţi să intervină în tot felul de cazuri, salvarea unui animal căzut într-un beci, trei incendii, o deblocare de persoane şi recuperarea unui cadavru înghiţit de ape.

Potrivit Biroului de presă din cadrul ISU Suceava, seria evenimentelor nedorite a început vineri noapte aproape de orele 23:00 când trei persoane au chemat pompierii în ajutor după ce au rămas blocate într-un lift ce aparţine unui bloc turn de pe strada Ana Ipătescu din municipiul reşedinţă de judeţ. Intervenţia s-a dovedit a fi una uşoară deoarece în doar 10 minute toate persoanele au fost scoase fără probleme din cabina liftului.

Coşurile de fum necurăţate şi repunerea sobelor în funcţiune odată cu răcirea vremii a făcut ca pe parcursul zilei de sâmbătă să se înregistreze trei incendii la tot atâtea gospodării particulare din Vama, Suceava şi Vatra Dornei, care din fericire au fost semnalate la timp şi stinse repede de pompieri fără ca flăcările să se extindă s-au să provoace victime omeneşti.

În jurul orelor 17:00, militarii Detaşamentului Fălticeni au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea unui cadavru din râul Siret, în zona localităţii Probota. Pompierii s-au deplasat la locul intervenţiei cu o autospecială încadrată cu 3 subofiţeri, şi au reuşit cu ajutorul accesoriilor din dotare să recupereze persoana decedată, un bărbat în vârstă de 47 de ani. Misiunea pompierilor fălticeneni a fost una destul de dificilă deoarece căutările au durat aproape patru ore, terminându-se după căderea întunericului.

Potrivit surselor citate, salvarea animalului căzut într-un beci adânc de mai bine de doi metri, fără posibilitatea de a ieşi, a avut loc în comuna Siminicea, fiind vorba despre vaca unui gospodar din localitate. Pentru eliberarea bovinei s-a deplasat la faţa locului un echipaj de la Detaşamentul de pompieri Suceava iar după două ore, cu ajutorul accesoriilor din dotare, s-a reuşit încheierea misiunii fără a se înregistra nici o problemă.


Intră acum și în grupul de